Švajčiarsko zdolalo Česko 1:0 v C-skupine

NETKY.SK • 15 Február 2014, 20:31 • 2 min
Švajčiarsko zdolalo Česko 1:0 v C-skupine

SOČI - Hokejisti Švajčiarska zvíťazili v sobotňajšom stretnutí C-skupiny na ZOH v Soči nad Českom 1:0, keď rozhodujúci gól dal v 15. minúte Simon Bodenmann.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zverenci Aloisa Hadamczika po prehre v Ľadovom paláci Boľšoj stratili šancu na priamy postup do štvrťfinále. Šesťbodoví Švajčiari obsadili v základnej skupine konečné druhé miesto, Česi skončili tretí. 

Švajčiari boli v úvodnej tretine aktívnejší, ale ako prví mohli skórovať Česi. Päťnásobný olympionik Jágr, ktorý v deň zápasu oslávil svoje 42. narodeniny, však v 14. minúte len opečiatkoval žŕdku Hillerovej bránky. Vzápätí však udrelo na druhej strane. Simon Bodenmann dostal prihrávku spoza bránky a bez prípravy poslal puk do ľavého horného rožku českej bránky - 1:0. Česi sa snažili o vyrovnanie, ale výsledkom bola len ďalšia žrď, ktorú nastrelil Milan Michálek. Aj v druhom dejstve dominovala naďalej poctivá defenzíva, z gólových šancí boli len náznaky. Česi sa síce snažili, ale v druhej tretine nevyužili ani tri presilové hry. Švajčiari preferovali rýchle protiútoky, ale bez gólového efektu. Dramatický priebeh mala aj posledná tretina, v ktorej Česi zvýšili svoju aktivitu a počet striel. Zverenci trénera Hadamczika v závere dokonca hrali šiesti bez brankára Ondřeja Pavelca, ale ani to neprinieslo vytúžený efekt.

      

C-skupina (Ľadový palác Boľšoj):
Švajčiarsko - Česko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy). Rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Pollock – Kovachik (obaja Kan.), Woodworth (USA), vylúčení: 5:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 10.253 divákov.
      

zostavy:
Švajčiarsko: Hiller – Streit, Diaz, Vauclair, Seger, Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss, Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner.
      

Česko: Pavelec – Židlický, Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec, Jágr – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Nedvěd, Palát, Frolík, Novotný.

 

Konečná tabuľka C-skupiny:
      

1. Švédsko         3  3  0  0  10:5  9        
2. Švajčiarsko    3  2  0  1   2:1  6        
3. Česko            3  1  0  2   6:7  3        
4. Lotyšsko        3  0  0  3   5:10 0 

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona