Švajčiarsko vráti Nigérii peniaze zhabané rodine diktátora Abachu, financie pôjdu na dobrú vec!

NETKY.SK • 6 December 2017, 06:00 • 2 min
Švajčiarsko vráti Nigérii peniaze zhabané rodine diktátora Abachu, financie pôjdu na dobrú vec!

BERN - Peniaze zhabané vo Švajčiarsku rodine niekdajšieho nigérijského vládcu Saniho Abachu budú vrátené Nigérii.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia švajčiarskeho ministerstva zahraničných vecí, ktoré priniesla v utorok agentúra DPA, ide o sumu 321 miliónov dolárov (približne 270 miliónov eur). Uvoľnené prostriedky majú smerovať do projektov na pomoc najchudobnejším obyvateľom Nigérie. Na spôsobe vrátenia sa dohodli vo Washingtone švajčiarski diplomati s nigérijským ministrom spravodlivosti Abubakarom Malamim a so zástupcom Svetovej banky, ktorá má na uvedené projekty dohliadať.

 

Peniaze zhabané vo Švajčiarsku uložil do tamojších bánk jeden z Abachových synov, proti ktorému viedla prokuratúra v Ženeve trestné konanie. Švajčiarsko už dávnejšie vydalo ďalšie stovky miliónov dolárov z majetku diktátora Abachu. Ten vládol Nigérii od roku 1993 až do svojho úmrtia v roku 1998. Nigérijské úrady vytýkajú Abachovi a jeho klanu, že túto západoafrickú krajinu systematicky plienili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona