Švajčiarsko usporiada referendum o deportácii cudzincov, ktorí sa previnia

NETKY.SK • 17 Február 2016, 12:47 • 2 min
Švajčiarsko usporiada referendum o deportácii cudzincov, ktorí sa previnia

ZÜRICH - Švajčiarsko usporiada koncom tohto mesiaca záväzné referendum o tom, či budú tamojšie úrady automaticky deportovať každého cudzinca žijúceho v krajine, ak bude usvedčený z porušenia zákona od vraždy po prekročenie rýchlosti.

slovakia

left justify in out

V radoch švajčiarskej verejnosti totiž stále silnie podpora pre proticudzineckú legislatívu na pozadí prílevu vyše milióna migrantov, ktorí prišli minulý rok do Európy, ako aj v dôsledku série sexuálnych útokov proti ženám, ktorých sa počas novoročných osláv dopustili v Nemecku migranti zo severnej Afriky.


Protiimigračne zameraná Švajčiarska ľudová strana (SVP), ktorá disponuje približne tretinou parlamentných kresiel, zorganizovala toto referendum zozbieraním požadovaného počtu podpisov. Stavala na obavách obyvateľstva z toho, že by cudzinci mohli predstavovať riziko pre švajčiarsky spôsob života.


Na základe navrhovanej legislatívy by boli cudzinci automaticky deportovaní po odpykaní si svojho trestu, a to bez možnosti odvolať sa. Týka sa to ťažkých zločinov ako vražda, znásilnenie či ozbrojená lúpež, ako aj ľahších prečinov spáchaných v rozpätí desiatich rokov - prekročenia rýchlosti a vlámania.
Cudzinci tvoria jednu štvrtinu populácie tejto osemmiliónovej alpskej konfederácie, ale až 68 percent tamojších uväznených osôb, pripomína Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona