Švajčiarsko - Slovensko 0:1

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 07:02 • 2 min
Švajčiarsko - Slovensko 0:1

vajčiarsko - Slovensko 0 1 - Hokej Slovenskí hokejisti zvíťazili v nedeľu v predposlednom súboji základnej fázy na 76. majstrovstvách sveta nad Švajčiarskom tesne 1 0 a výrazne sa priblížili postupu do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejisti zvíťazili v nedeľu v predposlednom súboji základnej fázy na 76. majstrovstvách sveta nad Švajčiarskom tesne 1:0 a výrazne sa priblížili postupu do štvrťfinále. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka majú v helsinskej A-skupine na konte už 12 bodov a na istotu miestenky vo vyraďovačke potrebujú v utorok o 16.15 miestneho času (15.15 SELČ) uhrať proti Francúzsku aspoň bod. Aj to len v prípade, že hráči "galského kohúta" naplno zabodujú v pondelok proti Bielorusku, v opačnom prípade by sa Slováci z postupu tešili o deň skôr. Švajčiari uzavrú boje v helsinskej skupine o štyri hodiny neskôr proti už istým postupujúcim Američanom.
      Misky váh v opatrnom súboji naklonil na slovenskú stranu v 19. minúte gól Tomáša Tatara. Aj v ďalšom priebehu sa hral veľmi vyrovnaný hokej, pričom väčšie šance si vypracovali "Helvéti". Stupňovali tlak a o vyrovnanie sa snažili až do posledných sekúnd. Výborný brankár Ján Laco však viackrát podržal svojich spoluhráčov. Realizačnému tímu narobili starosti zranenia Marcela Hossu a Dominika Graňáka. Obaja skončil na vyšetreniach v nemocnici s poranenými rukami.
      A-skupina:
      Švajčiarsko - Slovensko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
      Gól: 19. Tatar (Mikúš). Rozhodcovia: Lewis (Kan.), Patafie (USA) - Puolakka (Fín.), Schrader (Nem.), striedania a zmeny v zostave: SR od 5. minúty bez Graňáka, od 24. Haščák za Hossu, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4257 divákov.
      Švajčiarsko:
      Berra - Blindenbacher, Streit, Furrer, Sbisa, Du Bois, Josi, Seger, von Gunten - Brunner, Ambühl, Wick - Bieber, Trachsler, Plüss - Rüthemann, Monnet, Niederreiter - Hollenstein, Romy
      SR:
      Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Bartovič, Bližňák, Hossa - Haščák
      Zápasu nemal v úvode náboj, oba tímy hrali zo zatiahnutých obrán a ani jeden nechcel riskovať. Prvú tutovku si vypracovali Švajčiari v 5. minúte. Hollenstein prihral pred bránku Brunnerovi, no jeho strelu zázračne zlikvidoval Laco. Slovenská odpoveď prišla z hokejky Tatara, ale jeho strela z uhla nenarobila Berrovi žiadne problémy. Vůjtekovi zverenci hrali od 5. minúty bez Graňáka, ktorý sa po strete so súperovým hráčom zranil a musel na vyšetrenie do nemocnice. Vzruch na tribúny priniesla opäť až 15. minúta, keď sa Slováci rútili traja na jedného obrancu. Tatar zatiahol puk do pásma, no príliš dlho váhal s prihrávkou a tak z gólovej príležitosti nebolo nič. V závere tretiny sa ale gólu dočkali a opäť sa presadila Mikúšova formácia. Jej center spoza bránky výborne z prvej nahral Tatarovi a ten umiestnil puk do odkrytej časti Berrovej siete - 1:0.
      Druhú tretinu začali Slováci v početnej výhode, no šance si nevypracovali. Na druhej strane napálil Monnet z uhla žŕdku. V 27. minúte prišla šikovná spolupráca prvého švajčiarskeho útoku a Laco opäť zachránil po strele Brunnera. "Helvéti" poriadne pritvrdili a Slováci prišli po Graňákovi aj o Hossu, ktorý odišiel do nemocnice so zranenou pravou rukou. V 31. minúte unikli Bartovič s Haščákom, po ich akcii však Bližňák neuveriteľne netrafil prázdnu bránku. Evidentný faul na Hudáčka v čistej šanci rozhodcovia nepotrestali, no vzápätí odpískali hraničný zákrok Šatana a Švajčiari hrali od 32. minúty presilovku. Vypracovali si len jednu možnosť, keď tečovaná strela minula žŕdku Lacovej bránky iba o centimetre.
      Tretia tretina sa niesla v znamení snahy Švajčiarov o vyrovnanie. Ich otvorená obrana však umožnila Slovákom zakladať nebezpečné brejky a tak si obaja brankári museli dávať neustále pozor. Švajčiari zahodili niekoľko gólových tutoviek a tak sa z tesného jednogólového víťazstva radovali Slováci.

      Tabuľka A-skupiny:
      1. Kanada        6   5  0  1  0     30:14  16
      2. USA           6   3  2  0  1     27:15  13
      3. Fínsko        6   4  0  0  2     17:13  12
      4. SLOVENSKO     6   4  0  0  2     16:9   12
      
      5. Švajčiarsko   6   2  0  0  4     14:16   6
      6. Francúzsko    5   2  0  0  3     15:26   6
      7. Bielorusko    5   1  0  0  4      9:16   3
      8. Kazachstan    6   0  0  1  5     10:29   1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies