Švajčiarsko na úvod proti nevyspytateľnému Ekvádoru

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 12:04 • 2 min
Švajčiarsko na úvod proti nevyspytateľnému Ekvádoru

RIO DE JANEIRO - Futbalová reprezentácia Švajčiarska odohrá v nedeľu svoj úvodný zápas v rámci E-skupiny na majstrovstvách sveta v Brazílii, v súboji s Ekvádorčanmi sa pokúsia naplniť úlohu mierneho favorita. Úvodný výkop duelu v Brasílii je naplánovaný na 18.00 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Tréner Švajčiarska Ottmar Hitzfeld verí, že jeho zverenci využijú svoje skúsenosti. "Náš tím dozrel. Môžem povedať, že chlapci sú dospelí, vyrástli z futbalového detstva," citoval Hitzfelda portál dailynews.com. Švajčiari v kvalifikačných bojoch ani raz neprehrali; v konkurencii Islandu, Slovinska, Nórska, Albánska a Cypru vybojovali sedem výhier a tri remízy. "Odohrali sme skvelú kvalifikáciu, náš tímový duch je veľmi silný. Verím, že môžeme v skupine zdolať každého a postúpiť do ďalšej fázy," skonštatoval kormidelník krajiny "helvétskeho kríža". Švajčiari sa na MS naladili víťazstvom 2:0 nad Peruáncami. 

 

Ekvádorčania vyhrali z ostatných štrnástich reprezentačných zápasov len dva, v príprave na šampionát v Brazílii však remizovali s Holanďanmi (1:1) aj Angličanmi (2:2). Medzi najvýraznejšie osobnosti výberu kolumbjského trénera Reinalda Ruedu patria stredopoliar Manchestru United Antonio Valencia, záložník Carlos Gruezo z nemeckého Stuttgartu či útočník Felipe Caicedo so skúsenosťami z anglickej Premier League. 

 

Štart bývalého zakončovateľa Manchestru City v úvodnom dueli na šampionáte je pre nedávne zranenie stále otázny. "Som si istý, že tréner vie, koho pošle na ihrisko," citoval Caiceda portál thesundaily.my. "Kouč vyskúšal v príprave viacero možností. Uvidíme, v akej zostave nastúpime. Ak sa dostanem na ihrisko, pokúsim sa odviesť maximálny výkon," uzavrel Caicedo. 

 

Súboj Švajčiarska s Ekvádorom je úvodný duel E-skupiny, v ktorej figurujú aj Francúzsko a Honduras. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies