Švajčiarsko a EÚ sa dohodli na rozšírení voľného pohybu pracovníkov o Chorvátsko

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 13:15 • 2 min
Švajčiarsko a EÚ sa dohodli na rozšírení voľného pohybu pracovníkov o Chorvátsko

ZÜRICH - Švajčiarsko a Európska únia podpísali dohovor o zahrnutí Chorvátska do dohody o voľnom pohybe pracovníkov, informovala dnes na Twitteri švajčiarska diplomatická misia pri EÚ.

slovakia

left justify in out

Švajčiarski poslanci a EÚ sa rozchádzajú v názore na to, ako uplatniť záväzné švajčiarske referendum v prospech prisťahovaleckých kvót, ktoré by porušilo bilaterálny pakt zaručujúci voľný pohyb všetkým občanom EÚ.

Podľa agentúry Reuters sa očakáva, že Švajčiarsko dnes predstaví svoje plány na obmedzenie toku migrantov z EÚ, ku ktorému by pristúpilo, ak by nedosiahlo dohodu s Bruselom v tejto záležitosti do februára 2017.

 

Švajčiarsko najskôr odmietalo podpísať protokol týkajúci sa pracovníkov z Chorvátska argumentujúc výsledkom záväzného referenda o obmedzení imigrácie z februára 2014. Vysoký švajčiarsky predstaviteľ minulý mesiac povedal, že neočakávajú žiaden pokrok v rokovaniach s EÚ o obmedzení počtu migrantov, kým sa v júni neuskutoční v Británii referendum o jej zotrvaní v EÚ.

 

Švajčiarske referendum v roku 2014, ktoré presadila nacionalistická Švajčiarska ľudová strana (SVP), ohrozilo rad dohôd tejto alpskej krajiny s jej najväčším obchodným partnerom EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies