Švajčiarski záchranári pátrajú po nezvestnej stíhačke Hornet a jej pilotovi

NETKY.SK • 30 August 2016, 13:06 • 2 min
Švajčiarski záchranári pátrajú po nezvestnej stíhačke Hornet a jej pilotovi

BERN - Tri vojenské vrtuľníky a horské záchranárske tímy pátrajú po švajčiarskom viacúčelovom bojovom lietadle typu F/A-18 Hornet a jeho pilotovi. Stroj je nezvestný od pondelňajšieho popoludnia, keď letel ponad Sustenský priesmyk v centrálnej časti Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ďalej informoval spravodajský webový portál Swissinfo.ch, záchranári sa pohybujú v teréne s nadmorskou výškou presahujúcou 3000 metrov, pričom ich práce v pondelok komplikovalo nepriaznivé počasie. Nad kantónmi Uri a Bern vyhlásili v súvislosti s pátraním bezletovú zónu.

 

Pilota ani stroj zatiaľ nelokalizovali, približná poloha havárie však už bola určená. Lietadlo i sedačka pilota sú vybavené lokalizačnými vysielačkami, ktoré by mali záchranárom pomôcť pri pátraní.

 

Jednomiestne lietadlo sa v čase incidentu zúčastňovalo na výcvikovej misii s ďalšou stíhačkou. Nad inkriminovanou oblasťou sa vtedy nachádzala hrubá vrstva oblakov. Posledný kontakt s nezvestným pilotom bol v pondelok o 16.05 h SELČ. Lietadlo vzlietlo z vojenskej základne Meiringen štyri minúty predtým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona