Švajčiarski hokejisti zdolali vo svojom druhom súboji Nórsko

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 08:29 • 2 min
Švajčiarski hokejisti zdolali vo svojom druhom súboji Nórsko

PARÍŽ - Švajčiarski hokejisti zdolali vo svojom druhom súboji v parížskej B-skupine MS Nórsko 3:0 a s piatimi bodmi poskočili na priebežné druhé miesto tabuľky. Helvéti od druhej tretiny prevzali opraty zápasu do svojich rúk a nakoniec pohodlne dokráčali k víťazstvu, ktoré umocnil spoľahlivým výkonom a čistým kontom brankár Leonardo Genoni.

slovakia

left justify in out

Nóri nastúpia na svoj tretí duel na šampionáte v utorok o 16.15 proti Slovinsku, Švajčiari si o štyri hodiny neskôr zmerajú sily s Francúzmi.

 

B-skupina (Paríž):

Nórsko - Švajčiarsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Góly: 33. Schäppi (Loeffel, Almond), 34. Almond (Rüfenacht, Untersander), 50. Suter (Almond, Ambühl). Rozhodcovia: Fonselius (Fín.), Reneau (USA) – Lhotský (ČR), Suominen (Fín.), vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7782 divákov.

Nórsko: Haukeland - Holös, Lesund, Ödegaard, Nörstebö, Bonsaksen, Johannesen, Sveum - Thoresen, K. A. Olimb, Reichenberg - M. Olimb, Bastiansen, Martinsen - Röymark, Forsberg, Rosseli Olsen - Valkvä Olsen, Roest, Olden - Trettenes

Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Untersander, Kukan, Loeffel, Genazzi, Marti - Praplan, Haas, Hollenstein - Rüfenacht, Almond, Schäppi - Brunner, Richard, Bodenmann - Suter, Malgin, Ambühl - Herzog

 

Diváci v parížskej aréne boli v úvodnej tretine svedkami vyrovnaného hokeja, videli však viac vylúčení ako pekných akcií, keďže rozhodcovia nasadili prísny meter. Skóre mohli otvoriť Nóri, zakončenie M. Olimba či dorážku Thoresena v presilovke ale kryl pozorný Genoni. Od druhej časti sa začali viac presadzovať Švajčiari. V 29. min. ešte Loeffel "golfákom" trafil žŕdku, o necelé štyri minúty neskôr to už ale Helvétom vyšlo - Schäppi usmernil prihrávku Loeffela za Haukelandov chrbát. "Vikingovia" sa nestihli z gólu ani poriadne spamätať a inkasovali druhýkrát, Almond našiel medzierku pod rukou nórskeho brankára a bolo 0:2. Švajčiari boli v tejto fáze jasne aktívnejší, nebyť dvoch faulov Brunnera, ktoré rezultovali v nórske presilovky, by súpera k ničomu vážnemu nepustili. V treťom dejstve sa severania snažili dostať späť do hry, ich dobýjanie bránky však bolo úporné a akciám chýbala myšlienka. V 50. minúte tak prišiel tretí švajčiarsky úder z hokejky Sutera. Nóri sa ďalej snažili, ale v koncovke im chýbal dôraz, pri šanci Thoresena už Genoni ležal na ľade, skúsený útočník ho ale nedokázal prekonať. Švajčiari si už náskok pohodlne ukontrolovali a žiadne zdramatizovanie nedopustili.

 

Hlasy po zápase /IIHF, tagblatt.ch/:

Andreas Martinsen, útočník Nórska: "Súper vyhral viac osobných súbojov ako my. Vyzeralo to, akoby viac túžil po víťazstve, oveľa tvrdšie bojoval. Švajčiari boli zakaždým skôr pri puku a nám sa nepodarilo skórovať v presilovke. Nezaslúžili sme si vyhrať."

 

Reto Schäppi, autor prvého gólu Švajčiarska: "Chceli sme odohrať solídny zápas, hrať solídne v obrane. Začali sme veľmi dobre a v druhej tretine sme dali dva góly. Veľa vecí nám dnes vyšlo, kvalitne sme bránili a brankár chytal skvele."

 

Patrick Fischer, tréner Švajčiarska: "Dôležité bolo, že sme sa dostali do vedenia, v hokeji je to z hľadiska psychiky kľúčové. Kontrolovali sme hru, v hre 5 na 5 sme silní, to je naša silná stránka."

 

Tabuľka B-skupiny:

1. Kanada 2 2 0 0 0 11:3 6

2. Švajčiarsko 2 1 1 0 0 8:4 5

3. Francúzsko 2 1 0 0 1 7:4 3

4. Nórsko 2 1 0 0 1 3:5 3

--------------------------------------

5. Česko 2 1 0 0 1 7:5 3

6. Fínsko 2 1 0 0 1 4:7 3

7. Slovinsko 2 0 0 1 1 6:12 1

8. Bielorusko 2 0 0 0 2 3:9 0

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona