Švajčiarski fanúšikovia prišli do Kaliningradu na traktore

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 15:58 • 2 min
Švajčiarski fanúšikovia prišli do Kaliningradu na traktore

KALININGRAD - Dokázali to. Švajčiarski futbaloví fanúšikovia Josef Wyer, Beat Studer a Werner Zimmermann sa vo štvrtok ocitli v ruskom Kaliningrade, do ktorého sa zo svojej domoviny vybrali na starom traktore.

slovakia

left justify in out

Cieľom ich takmer 2000 km dlhej cesty bol štadión v Kaliningrade, kde si chcú pozrieť vystúpenie krajiny helvétskeho kríža v stretnutí majstrovstiev sveta proti Srbsku.

Červený traktor z roku výroby 1964 sa na parkovisku štadióna v spomenutom ruskom dejisku svetového šampionátu objavil po 12-dňovej ceste, na ktorú sa so svojou posádkou vydal z okolia Luzernu. Vrcholom tejto odysey by malo byť piatkové víťazstvo Švajčiarov v stretnutí E-skupiny.


Majiteľ múzea traktorov Studer a jeho dvaja priatelia Wyer s Zimmermannom prišli s myšlienkou tohto nezvyčajného spôsobu prepravy po tom, čo sa švajčiarski futbalisti kvalifikovali na MS, ale rozhodli sa ho uskutočniť len za predpokladu niečoho pozitívneho. Poňali ho dobročinne a už sa im pre deti zo švajčiarskych charitatívnych organizácií vyzbierať takmer 20-tisíc švajčiarskych frankov.

 

"S traktorom neboli žiadne problémy," poznamenal Wyer, ktorý šoféroval podporné vozidlo a mal na starosti logistiku, zatiaľ čo Studer a Zimmermann sa striedali za volantom traktora, za ktorým sedeli denne po šesť hodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies