Švajčiarskej UBS hrozí vysoká pokuta za napomáhanie daňovým únikom

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 08:49 • 2 min
Švajčiarskej UBS hrozí vysoká pokuta za napomáhanie daňovým únikom

HAMBURG - Švajčiarsku banku UBS čakajú veľké problémy za napomáhanie daňovým únikom v Nemecku, informoval o tom Der Spiegel.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií nemeckého týždenníka môže finančný inštitút dostať miliónovú pokutu. Vyšetrovatelia podozrievajú UBS, že stovkám nemeckých klientov pomáhala pri daňových únikoch.

Pred dvoma týždňami prehľadali nemeckí vyšetrovatelia filiálky UBS v 10 nemeckých mestách, napríklad v Berlíne, Frankfurte nad Mohanom a Mníchove. Predpokladajú, že spolupracovníci UBS v Nemecku a vo Švajčiarsku napomáhali nemeckým klientom pri daňových únikoch. To môže švajčiarsku banku vyjsť draho. Credit Suisse musela v podobnom prípade zaplatiť 150 miliónov eur. Pokuta pre UBS môže byť ešte vyššia, pretože objem únikov je vyšší.

Dôvodom prehliadok pobočiek UBS bol CD disk s údajmi o klientoch banky, ktorý kúpila nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko. Vyšetrovatelia daňových únikov v súčasnosti uvažujú o kúpe prinajmenšom ďalších troch balíkov dát UBS. "Nie sú nám známe žiadne nové skutočnosti," uviedla dnes hovorkyňa UBS. Banka netoleruje pomáhanie pri daňových únikoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies