Švajčiarske úrady po 18 dňoch zmiernili bezpečnostné opatrenia v Ženeve

NETKY.SK • 28 December 2015, 16:29 • 2 min
Švajčiarske úrady po 18 dňoch zmiernili bezpečnostné opatrenia v Ženeve

ZÜRICH - Švajčiarske úrady zmiernili bezpečnostné opatrenia v Ženeve, druhom najväčšom meste v krajine, ktoré boli v platnosti 18 dní vzhľadom na možnú teroristickú hrozbu.

slovakia

left justify in out

Zvýšený stupeň ostražitosti zaviedli v Ženeve 10. decembra v reakcii na upozornenie od bližšie nekonkretizovanej krajiny, podľa ktorého v regióne zrejme operovala bunka extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). V tejto súvislosti vyhlásili pátranie po viacerých podozrivých osobách.


Vedenie ženevského kantonu sa teraz - po konzultácii so spolkovými úradmi - rozhodlo sprísnené opatrenia zmierniť na pôvodnú úroveň.


"Toto rozhodnutie je založené na zhodnotení situácie ohľadne teroristickej hrozby po vianočných sviatkoch... Všetky diplomatické, náboženské alebo komerčné udalosti, ktoré sa mohli stať potenciálnymi cieľmi, sú už minulosťou," uvádza vo vyhlásení miestnej polície.


Krátko po zavedení zvýšeného stupňa ostražitosti zaistili v Ženeve dvoch občanov Sýrie, v ktorých aute objavili stopy výbušnín. Švajčiarske úrady voči nim začali trestné konanie, a to na základe zákona o zákaze teroristických skupín ako al-Káida a IS vo Švajčiarsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies