Švajčiarske lyžiarske stredisko je pre výdatné sneženie odrezané od sveta

NETKY.SK • 9 Január 2018, 15:00 • 2 min
Švajčiarske lyžiarske stredisko je pre výdatné sneženie odrezané od sveta

ŽENEVA - Švajčiarske lyžiarske stredisko Zermatt v kantóne Valais je po výdatnom snežení odrezané od sveta a tamojšie hotely a chaty nemôže opustiť asi 13.000 hostí.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v utorok švajčiarske médiá s odvolaním sa na predstaviteľku lyžiarskeho strediska Janine Imeschovú. Stredisko Zermatt na svojej webovej stránke uvádza, že príchody a odchody hostí nie sú momentálne možné. Upozorňuje tiež na možné výpadky v dodávkach elektrickej energie.

 

Cesta vedúca do lyžiarskeho strediska je od pondelka rána uzavretá. Vlakové spojenie bolo prerušené v pondelok o 17.30 h SEČ, spresnila Imeschová. Podľa nej sú rekreanti pokojní, aj keď sa pre záľahy snehu nedá lyžovať, ani chodiť na túry. V Zermatte je pre turistov k dispozícii 13.400 postelí, z nich 7200 v hoteloch a 6200 v apartmánoch. Mestečko má okrem toho 5000 stálych obyvateľov.

 

V utorok popoludní by mali vypraviť vrtuľník na let nad snehom zasypanou oblasťou. Na základe takto získaných faktov úrady rozhodnú o ďalšom postupe. V tejto časti Álp platí aj najvyšší stupeň varovania pred zosuvmi lavín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies