Švajčiarske banky zaplatia v USA pokutu vyše 107 mil. USD

NETKY.SK • 1 Január 2016, 16:28 • 2 min
Švajčiarske banky zaplatia v USA pokutu vyše 107 mil. USD

WASHINGTON - Dve švajčiarske banky zaplatia americkému ministerstvu spravodlivosti celkovo viac ako 107 mil. USD, aby predišli možnému stíhaniu za to, že pomáhali Američanom vyhýbať sa daniam.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo štvrtok americký rezort spravodlivosti. V Ženeve sídliaca banka Lombard Odier & Co Ltd, ktorá patrí do skupiny Lombard Odier Group, zaplatí 99,8 mil. USD a v Zürichu sídliaca DZ Privatbank súhlasila, že zaplatí 7,45 mil. USD.


Americký rezort spravodlivosti doteraz dosiahol dohody s vyše 75 švajčiarskymi bankami v rámci dobrovoľného programu, ktorý začal realizovať v roku 2013. Program umožňuje švajčiarskym peňažným ústavom vyhnúť sa možným trestným obvineniam tým, že zverejnia cezhraničné aktivity, ktoré pomohli americkým majiteľom účtov zatajiť svoj majetok.


Podľa amerického ministerstva spravodlivosti od augusta 2008 mala banka Lombard Odier 1 121 účtov Američanov, na ktorých bolo celkovo zhruba 4,45 mld. USD. Banka DZ Privatbank od toho istého obdobia mala celkovo 691 účtov, na ktorých bolo 498 mil. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies