Švajčiarska zoo zabila a vypchala zdravé medvieďa kvôli deťom!

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 16:01 • 2 min
Švajčiarska zoo zabila a vypchala zdravé medvieďa kvôli deťom!

BERN - Zoologická záhrada vo švajčiarskom hlavnom meste Bern vyvolala pobúrenie verejnosti, lebo nielenže zabila zdravé mláďa medveďa hnedého, ale chystá sa ho aj vypreparovať a vystaviť, aby deti naučila, aká "dokáže byť príroda krutá".

slovakia

left justify in out

Informovala o tom na svojej webovej stránke americká spravodajská televízia CNN.
     

Podrobnosti o smutnom osude medvieďaťa, známeho ako Mláďa 4, sa vynorili po tom, čo svetovú verejnosť pobúrila dánska zoo v Kodani. Tá totiž nechala usmrtiť žirafieho samčeka menom Marius a štyri levy vrátane dvoch levíčat.
     

Zoologická záhrada Dählhölzli vo švajčiarskom Berne uviedla, že sa rozhodla medvedie mláďa utratiť, lebo jeho otec Misha dotrhal jeho súrodencov na smrť a hrozilo, že to isté urobí aj s Mláďaťom 4.
     

Podľa tlačovej správy sa najprv zoo rozhodla nezasahovať do "prirodzeného" správania zvierat. Keď však pracovníci zoo spozorovali, že matka Masha začala Mláďa 4 odmietať, v apríli sa rozhodli, že bude lepšie zviera usmrtiť.
     

Tento týždeň zoo oznámila, že mláďa, ktorého pozostatky hlboko zmrazili, bude rozmrazené a odovzdané odborníkom na preparovanie zvierat.
     

Kritici tohto kroku zoologickej záhrady sa zamerali na skutočnosť, že dospelé medvede v tomto prípade boli odchované ľuďmi - čo naznačuje, že aj ich mláďatá mohli byť vychované týmto spôsobom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona