Švajčiarska vláda nechce celoštátne referendum o zákaze zahaľovania tváre

NETKY.SK • 20 December 2017, 20:14 • 2 min
Švajčiarska vláda nechce celoštátne referendum o zákaze zahaľovania tváre

ŽENEVA - Vláda v alpskej krajine nesúhlasí s plošným referendom o zákaze odevov zakrývajúcich tvár, chce to nechať na regióny.

slovakia

left justify in out

Týka sa to, samozrejme, závojov, ktoré nosia niektoré moslimské ženy. Na druhej strane však vláda plánuje zákaz nútiť niekoho, aby si zakrýval tvár.

 

Spolková rada (vláda) vo vyhlásení uviedla, že podľa jej názoru otázku zákazu odevov zakrývajúcich tvár, ako sú burky, je lepšie ponechať na rozhodnutie jednotlivým kantonom. Zdôraznila, že jej projekt "jasne naznačuje, že neakceptuje obmedzovanie žien".

Taliansky kantón Ticino na juhu Švajčiarska už prijal zákaz nosenia závoja na tvári, ale päť iných švajčiarskych kantónov podobné návrhy zamietlo. Vláda uviedla, že regióny "musia samé rozhodnúť, aký prístup budú mať voči turistom so zahalenými tvárami z arabského sveta."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies