Švajčiarska vláda bude rokovať o banke Credit Suisse

NETKY.SK • 16 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Švajčiarska vláda bude rokovať o banke Credit Suisse

Ženeva - Švajčiarska vláda sa vo štvrtok zíde na mimoriadnom zasadnutí venovanom banke Credit Suisse, deň po tom, ako sa akcie druhého najväčšieho úverového ústavu v krajine prepadli na rekordné dno.

slovakia

left justify in out

Udalosti prinútili sedemčlennú Federálnu radu, aby schôdzku pôvodne plánovanú na piatok (17. 3.) uskutočnila o deň skôr.  Švajčiarska centrálna banka vo štvrtok potvrdila, že banke Credit Suisse požičia 50 miliárd frankov (51,40 miliardy eur), ktoré budú zaistené aktívami spoločnosti. Credit Suisse oznámila v stredu (15. 3.) neskoro večer, že si požičia 50 miliárd CHF od Švajčiarskej národnej banky na "preventívne posilnenie svojej likvidity". Akcie Credit Suisse po zverejnení tejto správy vo štvrtok ráno vyskočili až o 30 %. V stredu sa však prepadli na rekordné minimum potom, ako jej hlavný investor Saudská národná banka uviedla, že nie je schopná poskytnúť viac financií švajčiarskemu veriteľovi, ktorý po sérii škandálov zápasí s veľkým odlevom klientov. Situáciu zhoršil aj nedávny kolaps amerických regionálnych bánk, najmä Silicon Valley Bank. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies