Švajčiarska tenistka Bacsinszká otvorene: Doma som bola ako vo väzení

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 16:28 • 2 min
Švajčiarska tenistka Bacsinszká otvorene: Doma som bola ako vo väzení

INDIAN WELLS - Čím viac preniká švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká do pozornosti svojimi výkonmi, tým intenzívnejšiemu záujmu médií čelí, počas turnaja v kalifornskom Indian Wells sa otvorene rozhovorila, akou dôležitou súčasťou jej progresu bolo zbavenie sa vplyvu despotického otca.

slovakia

left justify in out

"Doma som bola ako vo väzení. Trpela som klasickým syndrómom dieťaťa pod tlakom. Myslím si, že čosi také sa deje po celom svete. Ako žena, ba mladé dievča, nikdy nemôžete ísť proti sile otca. Nemáte na to peniaze, nič. Neviete sa vymaniť spod toho područia. Jednou z možných ciest je sabotovanie zápasov, zámerné prehry. Priamo na kurte som si uvedomovala, že som mimo akéhokoľvek vonkajšieho dosahu na moje počínanie. Keď som hrala a otec mi ordinoval, aby som dávala krížne údery, povedala som si, že ´just´ pôjdem popri čiare. Musela som však víťaziť, inak by to veru nebolo dobré..." povedala Bacsinszká, citoval ju napríklad portál Los Angeles Times.

 

Dvadsaťpäťročná momentálne 26. hráčka renkingu WTA postupne bola s otcom Igorom natoľko na nože, že pomkla mamu Suzanne k rozvodu. Dala jej ultimátum, aby si vybrala medzi dcérou a manželom. Matka si zvolila prvú alternatívu.

 

Zverenkyňa Dimitriho Zavialoffa Bacsinszká v ostatnom období ťahala sériu 15 singlových zápasových úspechov. Získala tituly v Acapulcu aj Monterrey, v spomenutom IW ju vo štvrťfinále zastavila domáca líderka svetového rebríčka Serena Williamsová. "Požiadala ma, aby som ju naučila dropšoty. Odvetila som, že v poriadku, ak ma ona naučí všetko ostatné," so smiechom rekapitulovala Švajčiarka, ktorá v roku 2011 utrpela vážne zranenie nohy a na konci sezóny 2013 figurovala až na 285. pozícii v počítačovom poradí.

 

"V určitej fáze mojej kariéry som trávila priveľa času na večierkoch, pretože to, čo sa vo mne odohrávalo, som inak nevládala zniesť. Potom som sa rozhodla, že s otcom nebudem udržiavať žiadny kontakt. Asi navždy," vyhlásila Bacsinszká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies