Švajčiarska prokuratúra žiada FIFA o prístup k e-mailom Valckeho

NETKY.SK • 24 September 2015, 10:02 • 2 min
Švajčiarska prokuratúra žiada FIFA o prístup k e-mailom Valckeho

ŽENEVA - Generálny prokurátor Švajčiarska Michael Lauber oficiálne požiadal Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) o prístup k e-mailovému kontu suspendovaného generálneho sekretára organizácie Jeromea Valckeho. Ten čelí sérii obvinení z nelegálneho predaja lístkov na zápasy futbalových MS.

slovakia

left justify in out

"Úrad generálneho prokurátora Švajčiarska (OAG) požiadal FIFA o prístup ku všetkým e-mailovým účtom Jeromea Valckeho. OAG k nim doteraz nemá prístup, pretože sú zo strany FIFA zablokované," uviedol hovorca prokuratúry.

 

Zdroj z FIFA agentúre Reuters prezradil, že strešná organizácia svetového futbalu nemá záujem tajiť pred vyšetrovateľmi údaje z elektronickej pošty Valckeho a pravdepodobne dá jeho e-mailový účet prokuratúre k dispozícii už vo štvrtok. "Prisľúbili sme spoluprácu s úradmi a je to prebiehajúci proces," vysvetlil jeden z hovorcov FIFA.

 

FIFA minulý týždeň s okamžitou platnosťou zbavila Valckeho všetkých právomocí generálneho sekretára organizácie a poverila svoju etickú komisiu, aby prípad vyšetrila. Rozhodnutie platí až do odvolania. Valcke v reakcii dôrazne odmietol všetky obvinenia z nelegálneho predaja vstupeniek na MS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies