Švajčiarska prokuratúra začala trestné konanie voči dvom zadržaný Sýrčanom

NETKY.SK • 12 December 2015, 16:27 • 2 min
Švajčiarska prokuratúra začala trestné konanie voči dvom zadržaný Sýrčanom

ŽENEVA - Švajčiarska generálna prokuratúra dnes potvrdila zatknutie dvoch občanov Sýrie a informovala, že sa proti nim začalo trestné konanie.

slovakia

left justify in out

Ich prípad súvisí s teroristickou hrozbou v kantóne Ženeva, spresňuje sa vo vyhlásení prokuratúry.

 

Sýrčania sú podozriví z výroby, ukrývania a prevozu výbušných zariadení a toxických plynov. Trestné konanie voči obom podozrivým sa začalo na základe zákona o zákaze teroristických skupín ako al-Káida a Islamský štát (IS) vo Švajčiarsku, vysvetľuje sa vo vyhlásení.

 

Agentúra Reuters vo svojej správe uviedla, že prokuratúra nezverejnila mená zadržaných ani žiadne ďalšie podrobnosti s tým, že tak urobí neskôr. Podľa médií Sýrčanov zadržali v piatok, pričom v ich aute sa našli stopy výbušnín.

 

Polícia v Ženeve je tento týždeň preventívne v stave zvýšenej pohotovosti v reakcii na správu, že v ženevskom regióne zrejme operuje bunka extrémistickej organizácie IS. Upozornenie dostalo Švajčiarsko od úradov bližšie nešpecifikovanej krajiny.

 

Švajčiarska prezidentka Simonetta Sommarugová však v tejto súvislosti zdôraznila, že neexistujú indície o nijakom konkrétnom pláne teroristického útoku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona