Švajčiarska prokuratúra: Druhé obvinenie zo znásilnenia voči Polanskému je premlčané

NETKY.SK • 8 November 2017, 17:07 • 2 min
Švajčiarska prokuratúra: Druhé obvinenie zo znásilnenia voči Polanskému je premlčané

ŽENEVA - Švajčiarska prokuratúra nebude prešetrovať obvinenie zo znásilnenia, ktoré voči oscarovému režisérovi Romanovi Polanskému vzniesla v septembri neznáma Nemka. Tvrdila, že ju znásilnil ešte ako tínedžerku pred 45 rokmi.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v švajčiarskom hlavnom meste Bern však rozhodla, že prípad je už dávno premlčaný.

 

61-ročná Nemka, ktorej meno nezverejniloi, vzniesla obvinenie voči Polanskému 26. septembra v meste St. Gallen. Tvrdila, že Polanski ju znásilnil ako 15-ročnú v roku 1972 vo svojej horskej chate v dedine Gstaad v bernskom kantóne. Premlčacia doba takého činu bola v tom čase 15 rokov.

 

Osemdesiatštyri ročný držiteľ Oscara poľského pôvodu sa v roku 1977 v USA priznal k pohlavnému styku s 13-ročným dievčaťom počas fotografovania v Los Angeles, čo sa v USA považuje za znásilnenie. Za to si odsedel 42 dní vo väzení, následne bol prepustený na kauciu a v roku 1978 ušiel do Francúzska.

 

Polanského v roku 2009 zatkli vo Švajčiarsku a pobudol niekoľko mesiacov za mrežami a v domácom väzení. Poľské súdy aj švajčiarske úrady odmietli žiadosť USA o jeho vydanie. Polanski má i poľské občianstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona