Švajčiarska poslankyňa už tri roky mlčí: Skrýva sa za tým zvláštny dôvod

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 11:08 • 2 min
Švajčiarska poslankyňa už tri roky mlčí: Skrýva sa za tým zvláštny dôvod

Barbara Keller-Inhelder je poslankyňou švajčiarskeho parlamentu, no na schôdzi neprehovorila už takmer tri roky. Prečo?

slovakia

left justify in out

Barbara Keller-Inhelder je členkou Švajčiarskej ľudovej strany a od roku 2015 je súčasťou tamojšej Národnej rady. Pravidelne sa zúčastňuje všetkých schôdzí zákonodarného zboru tak, ako jej to pracovné povinnosti prikazujú. Háčik je však v tom, že počas celej tejto doby nepreriekla ani slovo. Aké okolnosti ju k tomu vedú?

 

Na tento problém upozornili médiá  a požiadali poslankyňu o stanovisko. Priamosť jej odpovede všetkých zaskočila. Keller-Inhelder sa totiž vyjadrila, že jej rozhodnutie je vedomé a má k tomu dobré dôvody. Odmieta sa totiž podieľať na „divadielku pre médiá“. Ako ďalej vysvetlila, všetky rozhodnutia, ktoré naoko padnú na pôde parlamentu, sú prijaté dávno pred tým na neoficiálnych stretnutiach.

 

Poslankyňa sa vyjadrila, že každé ráno o ôsmej pred začatím schôdze obdrží každý poslanec program, na základe ktorého je jasné, za čo sa bude hlasovať a ako. Schôdza teda slúži už len ako oficiálne deklarovanie pripravených rozhodnutí. Ako dodala, z tohto dôvodu uprednostňuje rozhovory v zákulisí pred dohodnutým jednaním slúžiacim divákovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies