Švajčiarska polícia našla v lodnom kontajneri 150 kg kokaínu

NETKY.SK • 17 December 2015, 12:12 • 2 min
Švajčiarska polícia našla v lodnom kontajneri 150 kg kokaínu

BAZILEJ - V kontajneri lode plaviacej sa po rieke Rýn, ktorá kotvila vo švajčiarskom meste Bazilej, sa vďaka pozornému kapitánovi našlo 150 kilogramov kokaínu. Informovala o tom dnes švajčiarska agentúra SDA.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra kantónu Bazilej-mesto odhadla, že hodnota drogy na čiernom trhu je najmenej 45 miliónov švajčiarskych frankov (vyše 41 miliónov eur). Kokaín sa nachádzal v mraziarenskom kontajneri z Ekvádora, ktorý do Bazileja dorazil cez Antverpy. Pravdepodobne však nebol určený pre Švajčiarsko a omylom ho nevyložili už v Belgicku, uviedla bazilejská prokuratúra.


Za odhalenie kontrabandu vďačí polícia pozornému kapitánovi nákladnej lode, ktorý sa na ňu obrátil koncom novembra, keď sa tri neznáme osoby pokúsili vlámať do mraziarenského kontajnera na jeho kotviacej lodi. Keď si ich všimol, trojica ušla. Ide o druhé najväčšie množstvo drog objavené na lodi na Rýne v priebehu niekoľkých týždňov. V októbri sa podarilo v prístave Birsfelden zaistiť 191 kilogramov kokaínu, ktorý bol ukrytý v zásielke kávy z Brazílie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies