Švajčiarska firma zlikvidovala hodinky v hodnote pol miliardy eur: Dôvod vás zrejme poriadne prekvapí!

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 13:00 • 2 min
Švajčiarska firma zlikvidovala hodinky v hodnote pol miliardy eur: Dôvod vás zrejme poriadne prekvapí!

Istá švajčiarska spoločnosť vyrábajúca luxusné hodinky sa rozhodla pre veľmi radikálne riešenie svojej situácie.

slovakia

left justify in out

Frázu "funguje to ako švajčiarske hodinky" ste zaiste už počuli. Takéto prirovnanie sa nezačalo používať len tak pre nič za nič. Švajčiarsko je totiž krajina, ktorá sa preslávila najkvalitnejšími hodinkami na svete. Takýto módny doplnok je do určitej miery zároveň aj symbolom luxusu a moci, čo sa, samozrejme, premieta aj do ich cien. Tie sú často priam astronomické, preto je jasné, že sa takýto artikel nepredáva ako teplé rožky. Spoločnosť zaoberajúca sa výrobou viacerých preslávených značiek preto začala mať problémy s odbytom.

 

Iní výrobcovia takúto situáciu riešia logicky - znižovaním cien. Zľavy majú potenciál prilákať nových zákazníkov a zabezpečiť lepší predaj produktu, ktorý taký žiadaný nebol. K tomuto sa ale švajčiarsky výrobca odmietol "znížiť" a svoje výrobky z obchodov odkúpil späť a radšej ich všetky zničil.

 

Firma sa riadi tým, že luxusné hodinky majú svoju hodnotu a nikdy sa nepredávajú vo výpredajoch. Buď na nich máte a môžete si ich dovoliť za cenu, na akú boli ohodnotené výrobcom, alebo si ich skrátka nekúpite. Nič medzi tým neexistuje.

 

Z tohto dôvodu zničili švajčiari hodinky za 500 miliónov eur. Hoci slovo zničili nie je úplne presné. Všetky svoje výrobky opätovne rozobrali, zrecyklovali a súčiastky použujú do nových modelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies