Švajčiarska banka UBS prudko zvýšila kvartálny zisk, pomohlo jej daňové zvýhodnenie

NETKY.SK • 3 November 2015, 12:03 • 2 min
Švajčiarska banka UBS prudko zvýšila kvartálny zisk, pomohlo jej daňové zvýhodnenie

ŽENEVA - Švajčiarska banka UBS oznámila za 3. štvrťrok 2015 prudký medziročný rast zisku, k čomu prispelo najmä výrazné daňové zvýhodnenie. Na druhej strane banka predpovedá do budúcnosti vyššie náklady spojené s novými opatreniami regulačných úradov v súvislosti so systémovo dôležitými bankami. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Banka UBS uviedla, že jej čistý zisk vzrástol v 3. kvartáli na 2,07 miliardy švajčiarskych frankov (1,9 miliardy eur) zo 762 miliónov CHF v rovnakom období minulého roka. Prispelo k tomu hlavne daňové zvýhodnenie v hodnote 1,295 miliardy CHF. Výsledky v 3. štvrťroku 2014 do veľkej miery ovplyvnilo vyčlenenie až 1,8 miliardy CHF ako rezervy na právne spory.

 

Banka zároveň upozornila, že do budúcnosti počíta s pokračovaním náročných podmienok na trhu, najmä pre nízke úrokové sadzby a klesajúci kurz eura oproti franku. UBS navyše uviedla, že v budúcom období očakáva "výrazné náklady" súvisiace s novými požiadavkami na dve najväčšie banky v krajine - UBS a Credit Suisse, ktoré sú "príliš veľké na to, aby mohli padnúť".

Okrem toho UBS informovala, že novým finančným riaditeľom sa od budúceho roka stane Kirt Gardner. Vo funkcii nahradí Toma Naratila, ktorý prevezme vedenie v divíziách Wealth Management Americas a UBS Americas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona