Švajčiarska banka sa prihlásila k účasti na korupcii vo FIFA

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 16:02 • 2 min
Švajčiarska banka sa prihlásila k účasti na korupcii vo FIFA

ZÜRICH - Švajčiarska súkromná banka Julius Bär priznala, že je súčasťou vyšetrovania korupčnej aféry v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

slovakia

left justify in out

Zürišská finančná inštitúcia vraj spolupracuje s úradmi. Jej meno sa ocitlo medzi niekoľkými bankami, ktorých služby využívali funkcionári obvinení v USA z vydierania, sprenevery financií a prania špinavých peňazí. Na zürišský účet Julius Bär vraj v roku 2013 prišlo 6,67 milióna amerických dolárov od agentúr, ktoré si úplatkami v celkovej výške 110 miliónov USD kúpili udelenie vysielacích práv na juhoamerický futbalový šampionát Copa América. Podľa ministerstva spravodlivosti USA účet patril FPT Sports, dcérskej firme argentínskej Torneos y Competencias, ktorej prezident Alejandro Burzaco figuruje medzi obvinenými a momentálne je v Taliansku, kde sa sám prihlásil na polícii a nebráni sa vydaniu do USA na trestné stíhanie.

 

Banka Julius Bär nešpecifikovala orgány, s ktorými spolupracuje, a medzitým spustila vlastné vnútorné vyšetrovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies