Švajčiarska antiimigračná strana získala druhé kreslo vo vláde

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:14 • 2 min
Švajčiarska antiimigračná strana získala druhé kreslo vo vláde

ZÜRICH - Švajčiarska ľudová strana (SVP), ktorá sa zasadzuje za obmedzenie imigrácie do krajiny, získala dnes druhé kreslo v tamojšom sedemčlennom vládnom kabinete. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Guy Parmelin, 56-ročný člen SVP a pestovateľ viniča, pochádzajúci z oblasti neďaleko mesta Lausanne vo frankofónnej časti Švajčiarska, bol dnes do švajčiarskej spolkovej vlády zvolený hlasovaním členov oboch parlamentných komôr, 200-člennej Národnej rady a 46-člennej Rady štátov.


Parmelin je jedinou novou tvárou v sedemčlennom vládnom kabinete, spresnila agentúra DPA. Ostatných šesť pozícii v dnešnom hlasovaní švajčiarskeho parlamentu obhájili doterajší ministri vrátane Parmelinovho straníckeho kolegu Ueliho Maurera, staronového ministra obrany. Úrad budú novozvolení ministri zastávať nasledujúce štyri roky.


Nacionalistická SVP zvíťazila v októbrových parlamentných voľbách s programom požadujúcim obmedzenie azylových práv a udržanie odstupu Švajčiarska od Európskej únie. V ľudovom hlasovaní strana získala vyše 29 percent z odovzdaných hlasov a v dolnej komore parlamentu (Národnej rade) tak obsadila 65 kresiel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies