Švajčiarov privítalo v Lausanne približne 10 000 fanúšikov

NETKY.SK • 24 November 2014, 22:54 • 2 min
Švajčiarov privítalo v Lausanne približne 10 000 fanúšikov

LAUSANNE - Švajčiarskych tenistov doma privítalo s prvým Davis Cupom v histórii krajiny približne 10 000 fanúšikov. Víťazi minulotýždňového finále v Lille proti domácim Francúzom (3:1 pre hostí) prileteli do Ženevy a odtiaľ sa presunuli mikrobusom do Lausanne na podvečernú oslavu na Place de la Navigation.

slovakia

left justify in out

Voľba nebola náhodná. Bazilejčan Roger Federer si aj takýmto spôsobom uctil Stana Wawrinku práve v kolegovom meste: "Nebyť jeho piatkového fantastického výkonu proti Tsongovi, možno by sme tu dnes spoločne neoslavovali." V tíme pod vedením kapitána Severina Lüthiho boli aj Marco Chiudinelli a Michael Lammer. 

 

Federer skonštatoval, že uplynulých 24 hodín bolo vari najbláznivejších v jeho kariére, a priaznivcom zložil poklonu: "Ďakujeme za podporu v dejisku. Bolo to naozaj mimoriadne. Akoby sme hrali doma." 

 

Tridsaťtriročný niekdajší líder svetového rebríčka Federer odmietol podsúvanú možnosť zavŕšiť kariéru, keď už skompletizoval svoju zbierku: "Nie! Tenis priveľmi milujem. Nemôžem teraz skončiť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies