Švajčiarom stačí na postup bod s Francúzmi

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:06 • 2 min
Švajčiarom stačí na postup bod s Francúzmi

LILLE- Futbalisti Francúzska môžu v záverečnom zápase A-skupiny pomôcť Švajčiarom k historicky prvému postupu zo skupinovej fázy majstrovstiev Európy. V nedeľu o 21.00 h stačí zverencom Vladimira Petkoviča uhrať na istotu postupu proti organizátorom finálového turnaja bod. Zápas bude rozhodovať slovinský arbiter Damir Skomina.

slovakia

left justify in out

Švajčiari zažili na finálovom turnaji vo Francúzsku víťazný debut, v úvodnom zápase vyhrali nad Albánskom 1:0. Aj napriek oslabeniu na albánskej strane, nebol švajčiarsky tréner Vladimir Petkovič úplne spokojný s výkonom svojich zverencov: "Pozitívne sme využili nervóznu energiu. Myslím si, že v prvých dvadsiatich minútach sme hrali lepšie, ako potom. Najskôr sme diktovali tempo, potom sme im však dovoliť dostať sa do tempa. Aj keď hrali Albánci o desiatich, tak minuli veľké množstvo šancí."

 

Pred Švajčiarskom stojí neľahká skúška, z doterajších súťažných zápasov nedokázali ani raz nad Francúzmi vyhrať. Oba celky sa naposledy stretli pred dvoma rokmi na majstrovstvách sveta v Brazílii, v skupinovej fáze vyhrali "Les Bleus" 5:2. Admir Mehmedi je jeden z ôsmich pamätníkov tohto duelu a túto prehru majú hráči stále v pamäti: "Máme s nimi nevyriadené účty. V poslednom zápase sme proti nim neboli dostatočne dobrí, preto musíme teraz hrať oveľa lepšie. Ideme hrať s tým, že chceme vyhrať. Francúzi zatiaľ nedosiahli svoj plný potenciál, ale dokázali postúpiť medzi najlepšiu šestnástku tímov, čo len poukazuje na to, ako sú dobrí."

 

Francúzsko víťazí zatiaľ vďaka dobrým koncovkám a so ziskom šiestich bodov z prvých dvoch zápasov si ako prvý tím na turnaji zabezpečilo postup do ďalšej fázy. "Sme si vedomí toho, že sa musíme zlepšiť. Ak sa však pozriete na ostatné zápasy, tak zistíte, že všetci veľké tímy majú svoje problémy," povedal pre agentúru AP brankár Francúzska Hugo Lloris. "Toto EURO je veľmi náročné. Radi by sme skórovali v stretnutiach skôr, čím by sme si veci pre seba uľahčili," uviedol francúzsky útočník Olivier Giroud.

 

Tréner Francúzska Didier Deschamps zatiaľ využil len pätnástku z 23-členného kádra, preto bude zaujímavé sledovať či dostanú šancu menej vyťažení hráči, keďže už majú "Les Bleus" postup vo vrecku.

 

"Musíme byť pripravení. Samozrejme, každý z nás by chcel byť na ihrisku. Vieme, že keď vyhráme, tak sme všetci víťazi. Musíme pomôcť spoluhráčom, usmievať sa, vždy udržať tímovú mentalitu. Verím tomu, že sa nás to môže dostať do finále, respektíve veľmi ďaleko," povedal pre jednu z francúzskych televízií obranca Francúzska Samuel Umtiti.

 

A-skupina:

 

Švajčiarsko - Francúzsko (nedeľa 19. júna, 21.00 h, Lille)

 

Predpokladané zostavy:

 

Švajčiarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Džemaili, Mehmedi - Seferovič

 

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Kanté, Matuidi - Coman, Payet, Martial - Giroud

 

Tabuľka A-skupiny:

 

1. Francúzsko 2 2 0 0 4:1 6

2. Švajčiarsko 2 1 1 0 2:1 4

3. Rumunsko 2 0 1 1 2:3 1

4. Albánsko 2 0 0 2 0:3 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies