Švajčiari začali preverovať účty Janukovyčovcov

NETKY.SK • 28 Február 2014, 15:04 • 2 min
Švajčiari začali preverovať účty Janukovyčovcov

ZÜRICH - Švajčiarske banky musia zmraziť akékoľvek prostriedky spojené s aktivitami ukrajinského exprezidenta či jeho syna.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra vo švajčiarskej Ženeve začala preverovať podozrenie, že zosadený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč a jeho syn Olexandr sa v alpskej krajine dopustili finančných zločinov. Podľa piatkového vyhlásenia sa vyšetrovanie týka "závažného prania špinavých peňazí" a ženevský prokurátor Yves Bertossa spoločne s políciou ešte vo štvrtok ráno vykonali prehliadku v kancelárii spoločnosti, ktorú vlastní Olexandr Janukovyč, pričom zaistili určité dokumenty. Švajčiarska vláda vo štvrtok oznámila, že nariadi tamojším bankám zmraziť akékoľvek prostriedky spojené s aktivitami Janukovyčovcov.

 

Janukovyča spolu s kľúčovými členmi jeho vlády v sobotu odvolal ukrajinský parlament. Na zosadeného prezidenta následne vydali zatykač pre podozrenie z "hromadnej vraždy". Podľa posledných informácií sa Janukovyč nachádza v ruskom Rostove nad Donom, kde by mal v piatok predstúpiť pred novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies