Švajčiari vydajú do USA na trestné stíhanie exviceprezidenta FIFA Figuereda

NETKY.SK • 17 September 2015, 17:05 • 2 min
Švajčiari vydajú do USA na trestné stíhanie exviceprezidenta FIFA Figuereda

BERN - Švajčiarske ministerstvo spravodlivosti vyhovelo žiadosti o vydanie bývalého viceprezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Eugenia Figuereda na trestné stíhanie do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Osemdesiattriročný Uruguajčan je obvinený z úplatkárstva a podvodu pri nadobudnutí štátneho občianstva USA. Proti rozhodnutiu sa môže odvolať do 30 dní. Figueredo je vo švajčiarskom väzení od 27. mája, keď ho zadržali spolu s ďalšími obvinenými funkcionármi FIFA po ich príchode na volebný kongres do Zürichu. Americké úrady požiadali o extradíciu v júli. FIFA Juhoameričanovi zastavila všetky aktivity v rámci futbalových štruktúr.

 

Z pôvodnej "zurišskej" sedmičky ešte zostávajú vo väzbe Kostaričan Eduardo Li, Júlio Rocha z Nikaraguy, Rafael Esquivel z Venezuely, José María Marín z Brazílie a Brit Costas Takkas. Jeffreyho Webba z Kajmanských ostrovov, ktorý bol v čase zatknutia prezidentom Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) a viceprezidentom FIFA, prepravili do USA už v júli a pred súdom v newyorskom Brooklyne krátko nato deklaroval svoju nevinu v kauze rozsiahleho úplatkárstva. Webb ako jediný súhlasil s vydaním do Spojených štátov amerických.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies