Švajčiari v Augsburgu bez Sciaroniho a Helblinga

NETKY.SK • 2 November 2016, 10:37 • 2 min
Švajčiari v Augsburgu bez Sciaroniho a Helblinga

ZÜRICH - Hlavný tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patrick Fischer musel pred odchodom na Nemecký pohár do Augsburgu, na ktorom sa predstaví aj národný tím Slovenska, urobiť vo svojej nominácii dve zmeny.

slovakia

left justify in out

Zraneného útočníka HC Davos Gregoryho Sciaroniho nahradí jeho klubový spoluhráč Dario Simion. Zdravotné problémy má aj Timo Helbling, obranca Zugu do Nemecka ani nepocestuje, ale Fischer namiesto neho nehľadal náhradu.


Vo švajčiarskom výbere sú iba hráči z domácej ligy. Ide o dvoch brankárov, deviatich obrancov a pätnástich útočníkov. Medzi nimi je až tucet hokejistov so skúsenosťami z MS a trojica nováčikov v seniorskom výbere (Yannick Herren, Noah Rod a Jeremy Wick). Dovedna 26 hráčov sa od utorka 1. novembra pripravuje priamo v dejisku podujatia. V nominácii je len minimum hráčov z Bernu, Fribourgu, Lugana a Zürichu, pretože kluby z týchto miest v utorok absolvovali prvé zápasy osemfinále Ligy majstrov 2016/2017. "V úvode sezóny mám k dispozícii kvalitný káder. Kluby uvoľnili svojich hráčov a ukázali, že majú záujem o podporu reprezentácie. Čakajú nás traja nároční súperi. Až po májové majstrovstvá sveta bude každý jeden prípravný duel veľmi dôležitý," povedal kouč Fischer.


Švajčiari v Augsburgu nastúpia v piatok 4. novembra proti Kanade, o deň neskôr proti Nemecku a v nedeľu 6. novembra si o 13.00 h zmerajú sily s reprezentáciou Slovenska.

Informácie priniesol oficiálny web Švajčiarskej hokejovej federácie (SIHF).

Aktualizovaná nominácia švajčiarskej hokejovej reprezentácie na novembrový turnaj o Nemecký pohára v Augsburgu:
Brankári: Robert Mayer (Servette Ženeva), Tobias Stephan (EV Zug)
Obrancovia: Eric Blum (SC Bern), Raphael Diaz, Robin Grossmann, Dominik Schlumpf (všetci EV Zug), Patrick Geering (Zürich SC Lions), Joël Genazzi (HC Lausanne), Romain Loeffel (Servette Ženeva), Yannick Rathgeb (Fribourg-Gottéron), Noah Schneeberger (HC Davos)
Útočníci: Andres Ambühl, Enzo Corvi, Mauro Jörg, Dario Simion (všetci HC Davos), Etienne Froidevaux, Yannick Herren (obaja HC Lausanne), Gaëtan Haas (EHC Biel), Gregory Hofmann, Julian Walker (obaja HC Lugano), Lino Martschini (EV Zug), Vincent Praplan (EHC Kloten), Jeremy Wick, Noah Rod (obaja Servette Ženeva), Reto Schäppi (Zürich SC Lions), Tristan Scherwey (SC Bern)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona