VIDEO Švajčiari tromi gólmi za 235 sekúnd šokovali Fínov a po piatich rokoch sú v semifinále

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 08:09 • 2 min
VIDEO Švajčiari tromi gólmi za 235 sekúnd šokovali Fínov a po piatich rokoch sú v semifinále

HERNING - Hokejisti Švajčiarska šokovali favorizovaných reprezentantov Fínska a postúpili do semifinále majstrovstiev sveta 2018 v Dánsku. "Helvéti" triumfovali nad severanmi tesne 3:2, víťazstvo stanovili v priebehu 235 sekúnd v druhej tretine, keď strelili tri góly. Švajčiari sa medzi štvoricu najlepších prebojovali znovu po piatich rokoch, v sobotňajšom semifinále nastúpia proti Kanade.

slovakia

left justify in out

Skóre zápasu podľa očakávania otvorili Fíni, v 8. min sa presadil obranca Columbusu Blue Jackets Markus Nutivaara. V prostrednom dejstve prišli hviezdne chvíle Švajčiarov. Najprv v 30. min vyrovnal Enzo Corvi, o necelé tri minúty poslal "helvétov" do vedenia Joel Vermin a o ďalších 36 sekúnd zvýšil na rozdiel dvoch gólov Gregory Hoffmann.

Do tretej tretiny vstúpili Fíni s nutnosťou streliť minimálne dva góly. Ideálnu príležitosť dostali v 48. min, keď inkasoval trest na 2+2 min Michael Fora. Hráči "Suomi" presilovku rýchlo využili, na rozdiel jedného gólu znížil Mikko Rantanen. V závere sa reprezentanti škandinávskej krajiny pokúsili vyrovnať pri hre bez brankára, ale výborného švajčiarskeho gólmana Leonarda Genoniho už neprekonali. Pre víťaza základnej B-skupiny sa tak vystúpenie na svetovom šampionáte v Dánsku skončilo vo štvrťfinále.

štvrťfinále - Herning - Jyske Bank Boxen:

Fínsko - Švajčiarsko 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)


Góly: 8. Nutivaara (Koivisto, Rantanen), 49. Rantanen (Savinainen, Aho) - 30. Corvi (Fiala, Niederreiter), 33. Vermin, 34. Hofmann (S. Moser)

 

Vylúčení: 0:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Reneau (USA) - Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR), 5634 divákov

Fínsko: Säteri - Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola - Mikael Granlund, Tolvanen, Rantanen - Savinainen, Aho, T. Teräväinen - Kapanen, Jormakka, Manninen - Anttila, Mäenalanen, Pesonen - Palola


Švajčiarsko: Genoni - R. Diaz, Josi, Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick - Fiala, Niederreiter, Corvi - Meier, Vermin, Andrighetto - G. Hofmann, S. Moser, Haas - Baltisberger, Schäppi, Rod - Scherwey

Hlasy (zdroj: IIHF, iltalehti.fi):


Roman Josi (obranca Švajčiarska): "Od druhej tretiny sme začali predvádzať našu hru. Dali sme niekoľko rýchlych gólov a to nás poriadne nabudilo. Na oslavy veľa času nemáme, ale užijeme si to. Čaká nás cesta späť do Kodane a príprava na semifinále. Nastúpiť proti Kanaďanom bude pre nás ďalšia veľká výzva."

Raphael Diaz (obranca Švajčiarska): "Vedeli sme, že Fíni majú dve vynikajúco korčuľujúce útoky. Ich hráči sú technicky zdatní a dokážu rýchlo korčuľovať, sú lídrami klubov NHL. Museli sme si na nich dať pozor, pretože sa veľmi ľahko dostanú do šancí. Pokúsili sme sa o ich elimináciu, no v prvej tretine nám to nešlo. Dosiahli sme veľké víťazstvo pre celé Švajčiarsko!"

Sebastian Aho (útočník Fínska): "Existuje niekoľko dôvodom, prečo sme prehrali a vypadli. Jedným z nich je, že Švajčiarom sa darilo predvádzať ich hru a hrali efektívne. My sme v efektivite zlyhali."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies