Švajčiari prvýkrát v osemfinále, Sommer: Zaslúžili sme si to

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 10:47 • 2 min
Švajčiari prvýkrát v osemfinále, Sommer: Zaslúžili sme si to

LILLE - Švajčiarski futbaloví reprezentanti prvýkrát v histórii postúpili do osemfinále ME. V záverečnom vystúpení v A-skupine na EURO 2016 remizovali v Lille s domácimi Francúzmi 0:0 a v tabuľke obsadili druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v súbojoch proti Albánsku a Rumunsku bol oporou Helvétov brankár Yann Sommer, ktorý v druhom polčase zlikvidoval tutovku Antoina Griezmanna. "Sme veľmi, veľmi šťastní, že sa nám podarilo splniť predšampionátový cieľ. Postup do osemfinále sme si zaslúžili. Aj proti Francúzom sme podali dobrý výkon a stálo pri nás aj šťastie. Pre Švajčiarsko je účasť medzi elitnou šestnástkou veľký úspech," citovala slová Sommera agentúra AP.

 

Na EURO 1996 i 2004 Švajčiari vypadli už v skupine, pred 12 rokmi v Portugalsku práve po prehre 1:2 s Francúzskom. Neuspeli ani na ME 2008, ktoré organizovali spoločne s Rakúskom, keď prehrali s Českom i Tureckom. "Po postupe zo skupiny z nás padol obrovský balvan. Môžeme si teraz trochu odpočinúť, potom už začneme myslieť na osemfinále, v ktorom nemáme čo stratiť. Pod tlakom bude náš súper," zdôraznil srbský tréner vo švajčiarskych službách Vladimir Petkovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies