Švajčiari potrestali Ulissiho na 9 mesiacov

NETKY.SK • 20 Január 2015, 11:54 • 2 min
Švajčiari potrestali Ulissiho na 9 mesiacov

PARÍŽ - Švajčiarsky olympijský výbor na deväť mesiacov zastavil súťažnú činnosť talianskemu cyklistovi Diegovi Ulissimu, ktorý neprešiel antidopingovou kontrolou na vlaňajšom Gire d'Italia.

slovakia

left justify in out

Pretekár so švajčiarskou adresou trvalého pobytu bol v júni 2014 pozitívny na zakázaný salbutamol. Do diania sa môže vrátiť už 28. marca 2015, referoval jeho tím Lampre.

 

Dvadsaťpäťročný Ulissi vyhral piatu a ôsmu etapu minuloročného Gira, pozitívne ho testovali po 11. etape, keď hladina salbutamolu v jeho močovej vzorke dvakrát prevýšila akceptované hodnoty. Talian to vysvetlil užitím lieku ventolinu proti zúženiu dýchacích ciest. Jeho zamestnávateľ podporil túto verziu. "Švajčiarska antidopingová agentúra potvrdila, že športovec sa previnil z nedbalosti a nemal v úmysle zvýšiť svoju výkonnosť," uviedol taliansky tím. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies