Švajčiari nesúhlasia so zrušením poplatkov za verejnoprávne médiá, chcú si radšej zachovať kvalitu

NETKY.SK • 19 Január 2018, 13:32 • 2 min
Švajčiari nesúhlasia so zrušením poplatkov za verejnoprávne médiá, chcú si radšej zachovať kvalitu

BERN - Švajčiari sú ochotní aj naďalej platiť poplatky za verejnoprávnu televíznu a rozhlas, vyplýva to z prieskumu agentúry Tamedia.

slovakia

left justify in out

Oficiálne referendum o tejto otázke sa uskutoční 4. marca a umožní občanom rozhodnúť sa, či budú aj naďalej ročne platiť 451,10 švajčiarskych frankov (v prepočte 383,98 eur) za používanie rozhlasu a televízie.

Do internetového prieskumu z 15. januára sa zapojilo 15 197 ľudí a vyplynulo z neho, že 59 percent respondentov nesúhlasí s návrhom zrušiť súčasný systém financovania verejnoprávnych médií. Návrh zákona by, naopak, podporilo 40 percent opýtaných. Prieskum pripúšťa štatistickú chybu 1,1 percenta.

Odborníci varujú, že odstránenie poplatkov môže zásadne zmeniť to, kto bude mať vplyv na dôležité verejnoprávne médiá vo viacjazyčnom Švajčiarsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona