Švajčiari neprídu na zimný EYOF do tureckého Erzurumu pre možné nebezpečenstvo

NETKY.SK • 3 November 2016, 16:22 • 2 min
Švajčiari neprídu na zimný EYOF do tureckého Erzurumu pre možné nebezpečenstvo

BERN - Švajčiarsko nepošle svojich športovcov na zimný Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2017 do tureckého Erzurumu. Obáva sa o bezpečnosť výpravy.

slovakia

left justify in out

"Riziko je príliš vysoké," zdôvodnil Švajčiarsky olympijský výbor. Trinásty ročník podujatia sa uskutoční 11. - 18. februára. Jeho dejisko potvrdilo zasadnutie exekutívy Európskych olympijských výborov (EOV) v Bratislave napriek napätiu v Turecku, kde panuje zložitá vnútropolitická situácia po pokuse o prevrat a bombových útokoch na letiskách v Istanbule i v Ankare. Viaceré národné olympijské výbory Európy avizovali, že ich účasť na podujatí je neistá, pretože veľa rodičov má obavy poslať svoje deti do tejto krajiny.


"V dejisku podujatia nie sú žiadne otvorené bezpečnostné otázky, situácia je tam pokojná. Od tureckej vlády a ďalších príslušných orgánov sme dostali záruky, že bezpečnosť účastníkov bude na najvyššej možnej úrovni. Rozumieme obavám rodičov mladých športovcov z Európy, ale ubezpečujem ich, že bezpečnostné riziko v Erzurume bude minimálne. Podľa našich informácií príprava v dejisku podujatia prebieha veľmi dobre, miestnym organizátorom pomáhajú aj viacerí skúsení z Ankary. Našim tureckým priateľom dôverujeme, že zorganizujú výborný zimný EYOF," povedal v Bratislave zastupujúci prezident EOV Janez Kocijančič zo Slovinska.


Švajčiari počítali so 40-člennou výpravou so športovcami vo veku od 14 do 18 rokov. Predstaviť sa mali v súťažiach alpského a klasického lyžovania, snoubordingu, krasokorčuľovania a ľadového hokeja. Do Erzurumu nepricestujú ani mladí Rakúšania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies