Švajčiari možno bez Inlera, Türkyilmaz drží stranu koučovi

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 12:20 • 2 min
Švajčiari možno bez Inlera, Türkyilmaz drží stranu koučovi

BERN - Strelec historicky prvého gólu Švajčiarska na záverečných turnajoch ME Kubilay Türkyilmaz si myslí, že tréner výberu "krajiny helvétskeho kríža" Vladimir Petkovič je chlap na správnom mieste.

slovakia

left justify in out

Reprezentačný kouč pri skladaní nominácie na marcové medzištátne prípravné duely proti Írsku a Bosne a Hercegovine opomenul kapitána Gökhana Inlera, ktorý v anglickom klube Leicester City nehráva.


"Konečne je tu tréner, ktorý má ´gule´. Rozhodnutie trénera Petkoviča nepovolať Inlera vítam z celého srdca. Vlado nepozerá do minulosti. Jediné, na čom mu záleží, je prítomnosť a budúcnosť. Musí pripraviť mužstvo na ME, a to z hráčov, ktorí majú zápasovú prax, nielen sedia v hľadisku. Pre Inlera tak niet miesto," vyhlásil pre denník Blick 49-ročný rodák z Bellinzony, ktorý na európskom šampionáte v roku 1996 strelil gól v otváracom zápase proti domácim Angličanom (1:1).


Gökhan Inler sa začiatkom marca verejne posťažoval na nedostatočnú hernú vyťaženosť v Leicestri. "Zvyčajne sa snažím vyjadrovať diplomaticky, ale som v kritickej situácii. Je mi z toho zle, tento rok v lete ma v drese Švajčiarska čakajú majstrovstvá Európy. Mal som v januári niekoľko ponúk, ale neodišiel som, pretože tréner mi povedal, že so mnou počíta. Odvtedy som však nenastúpil ani raz," vyhlásil vtedy futbalista s tureckým pôvodom.


"Posolstvo Petkoviča je jasné. U mňa máte šancu len vtedy, keď budete hrávať vo svojom klube. Inler to nepochopil. Rozhodol sa zostať v klube, aj keď vedel, že nebude hrávať. Pritom mohol ísť do Schalke, alebo aspoň na hosťovanie do Sionu. Druhým dôvodom, prečo Inler vypadol z národného mužstva, je to, že doteraz nikdy úplne nepresvedčil trénera o svojich kvalitách," doplnil Türkyilmaz.


Bývalý útočník, ktorý v drese Švajčiarska strelil v 64 dueloch 34 gólov, si navyše myslí, že Inler nie je pre tím "La Nati" tým správnym kapitánom. "Nie je to rodený líder. Jeho výroky musia často spresňovať, pretože nedávajú zmysel. Nemá charizmu, akú očakávate od kapitána. Nikdy sa k veciam nepostaví čelom a nezaujme stanovisko. Pre mňa by bol najlepšou voľbou na funkciu kapitána Stephan Lichtsteiner alebo Valon Behrami," skonštatoval Kubilay Türkyilmaz.


Švajčiarsko sa v základnej A-skupine na ME 2016 stretne s Albánskom, Rumunskom a domácim Francúzskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies