Švajčiari majú tretie zlato, lyžiar Ärni ovládol kombináciu

NETKY.SK • 13 Február 2017, 14:22 • 2 min
Švajčiari majú tretie zlato, lyžiar Ärni ovládol kombináciu

ST. MORITZ - Švajčiarska zlatá žatva na svetovom šampionáte v alpských lyžiarskych disciplínach v St. Moritzi pokračuje. Luca Ärni sa stal v pondelok majstrom sveta v alpskej kombinácii a získal už tretie zlato pre usporiadateľskú krajinu. Predtým sa na MS 2017 z prvenstva z domácich reprezentantov tešili v alpskej kombinácii žien Wendy Holdenerová a v kráľovskom zjazde mužov Beat Feuz. Ärni získal šiestu zlatú medailu pre Švajčiarsko v kombinačných pretekoch na majstrovstvách sveta, nadviazal na triumf Daniela Albrechta z roku 2007 zo švédskeho Aare.

slovakia

left justify in out

V stotinkovej dráme mal Ärni, ktorému po zjazde patrila až tridsiata priečka, najviac šťastia. Jednoznačne vyťažil z neporušenej trate, keďže na slalom sa spustil ako prvý. V súčte zjazdu a slalomového kola triumfoval s náskokom jedinej stotinky sekundy pred Rakúšanom Marcelom Hirscherom. Obhajca trofeje a veľký favorit Hirscher zdolal o 5 stotín ďalšieho Švajčiara Maura Caviezela, ktorému zavesia na krk bronz. Francúzsky favorit Alexis Pinturault skončil desiaty s odstupom 86 stotín.

Preteky ešte pokračujú pretekármi, ktorí boli mimo elitnej tridsiatky po zjazdárskej časti. Do diania v slalomovej časti sa ešte len dostanú traja Slováci Martin Bendik, Andreas Žampa a Adam Žampa.

Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní - St. Moritz (Švaj.) - pondelok - výsledky:
Kombinácia mužov (zjazd + slalomové kolo): 1. Luca Ärni (Švaj.) 2:26,33 min, 2. Marcel Hirscher (Rak.) +0,01, 3. Mauro Caviezel (Švaj.) +0,05, 4. Dominik Paris (Tal.) a Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +0,40, 6. Justin Murisier (Švaj.) +0,49 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona