Švajčiar Wawrinka nepredpokladá svoje štarty v Davisovom pohári 2017

NETKY.SK • 2 December 2016, 18:10 • 2 min
Švajčiar Wawrinka nepredpokladá svoje štarty v Davisovom pohári 2017

ŽENEVA - Švajčiarsky trojnásobný grandslamový šampión vo dvojhre Stan Wawrinka v budúcej sezóne pravdepodobne vynechá kompletný program Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

"Ešte nemám plný kalendár, ale úprimne: nemyslím si, že budem hrať v Davis Cupe. Bolo by veľmi zložité zvládnuť to," skonštatoval štvrtý muž singlového renkingu ATP Wawrinka na tlačovej besede v Ženeve, citoval ho napríklad web Ubi Tennis talianskeho publicistu Ubalda Scanagattu.

Wawrinka a jeho partner pri zisku zlata vo štvorhre na olympijských hrách 2008 v Pekingu Roger Federer boli zásadnými strojcami úspechu krajiny helvétskeho kríža v DP 2014. Je dôvodné očakávať, že Federer po vynechaní druhej polovice súťažného ročníka 2016 a pri absencii Wawrinku takisto ťažko bude hľadať vo svojom rozpise priestor na MS tímov ITF.

Švajčiarsko bude 3. - 5. februára hrať v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára s domácimi Spojenými štátmi americkými na tvrdom povrchu v hale v Birminghame v Alabame. Bez Wawrinku a Federera sú prvými dvoma singlistami Švajčiarska Marco Chiudinelli (120.) a Henri Laaksonen (129.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies