Svadba princeznej Mako sa presúva na rok 2020

NETKY.SK • 6 Február 2018, 16:38 • 2 min
Svadba princeznej Mako sa presúva na rok 2020

TOKIO - Japonský cisársky dvor v utorok oznámil, že na tento rok naplánovaná svadba princeznej Mako, najstaršej vnučky cisára Akihita, sa presúva na rok 2020. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na japonské médiá.

slovakia

left justify in out

Mako, staršia dcéra princa Akišina, sa so snúbencom Keiom Komurom zoznámila pred piatimi rokmi počas štúdia na Medzinárodnej kresťanskej univerzite v Tokiu. Komuro, ktorý v súčasnosti pracuje v právnickej firme v Tokiu, požiadal princeznú o ruku po ročnej známosti. Dvojica oznámila svoje zasnúbenie vlani v septembri.

 

Podľa japonských médií sa termín svadby, ktorý bol naplánovaný na 4. novembra 2018, odkladá do roku 2020. Dôvodom tohto odkladu je nedostatok času na prípravu. Podľa informácií médií, ktoré citovali vyhlásenie Mako, sa pár rozhodol svoju svadbu preložiť vzhľadom na budúcoročnú abdikáciu cisára.

 

Členky japonskej cisárskej rodiny po sobáši s neurodzeným mužom strácajú svoje privilegované postavenie na cisárskom dvore. Princezná Mako sa preto bude musieť svojho titulu vzdať. Ženy v Japonsku nemajú právo zasadnúť na chryzantémový trón. Po abdikácii súčasného 84-ročného cisára Akihita 30. apríla 2019 na trón o deň neskôr zasadne korunný princ Naruhito.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies