Suverénnym víťazom tohto týždňa je kryptomena Zcash

NETKY.SK • 20 Máj 2018, 16:00 • 2 min
Suverénnym víťazom tohto týždňa je kryptomena Zcash

NEW YORK – Trh s kryptomenami bol v červených číslach aj počas tretieho májového týždňa, ale dnes prišiel mierny nárast.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien klesla za posledných sedem dní o 14,48% na 366 miliárd dolárov, čo podľa údajov CoinMarketcap znamená stratu okolo 30% oproti minulému mesiacu.

 

img

 

Pravdepodobnosť, že sa trh s kryptomenami nasledujúci týždeň vráti k stabilnemému rastu, je však nízka. Tento trend spôsobuje Bitcoin, ktorého hodnota v piatok na chvíľu klesla na 7.992 USD, čo je najnižšia úroveň za posledný mesiac. Oproti minulému týždňu BTC stratil 3,6% svojej hodnoty.

 

 

 

 

Ďalšie veľké kryptomeny ako Bitcoin Cash (BCH) a EOS vykázali tento týždeň stratu minimálne 14%, zatiaľ čo Ethereum (ETH) si udržal približne rovnakú hodnotu ako minulý týždeň, Ripple kleslo o 1,96%.

 

 

 

 

 

 

 

Našli sa však aj také kryptomeny, ktoré zaznamenali viac či menej výrazný rast. Patria medzi ne Zcash (ZEC), Binance Coin (BNB) a Lisk (LSK), ktoré sa dokázali posunúť nahor v rebríčku TOP25 podľa trhovej kapitalizácie.

 

Víťazi týždňa

 

1. Zcash

 

img

 

Týždenný výkon: +49,95%

Historické maximum: 953 USD

Uzatváracia cena 11. mája: 238,83 USD

Aktuálna trhová cena: 358,12 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 20

 

Rast kryptomeny Zcash (ZEC) začal už začiatkom týždňa, keď burza Gemini, založená bratmi Winklevossovcami, oznámila zalistovanie tejto digitálnej meny. Denný objem obchodov narástol oproti minulému týždňu až o 285%, takže rast vyzerá byť stabilný.

 

2. Binance coin

 

img

 

Týždenný výkon: +15,93%

Historické maximum: 22,48 USD

Uzatváracia cena 11. mája: 12,99 USD

Aktuálna trhová cena: 15,06 dolárov

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 18

 

S Binance coin (BNB) sa po väčšinu týždňa nič zaujímavé nedialo, až v piatok vyskočila jeho hodnota na štvormesačné maximum vo výške 16,39 USD vďaka zvýšenému obchodovaniu na domácej burze Binance.

 

3. Lisk

 

img

 

Týždenný výkon: +3,88%

Historické maximum: 39,31 USD

Uzatváracia cena 11. mája: 10,05 USD

Aktuálna trhová cena: 10,44 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 24

 

Digitálna mena Lisk (LSK) zaznamenala 3,8% týždenný zisk. Napriek tomu, že čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií tento týždeň zaradilo Lisk na tretie miesto vo svojom hodnotiacom rebríčku kryptomien, nedošlo k výraznejšiemu rastu jeho hodnoty.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona