Suverénny PSG vedie ligu o 10 bodov, Lucas: Nechceme ani raz prehrať

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:26 • 2 min
Suverénny PSG vedie ligu o 10 bodov, Lucas: Nechceme ani raz prehrať

PARÍŽ - Futbalisti Paríža St. Germain suverénne kráčajú za ziskom nepretržitého štvrtého titulu majstra Francúzska. Po 13. kole Ligue 1 majú na čele tabuľky pohodlný 10-bodový náskok pred Olympique Lyon po tom, ako v sobotu dosiahli najvyššie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a v Parku princov rozprášili Toulouse 5:0.

slovakia

left justify in out

Tréner Parížanov Laurent Blanc mal pred zápasom obavy, či na jeho mužstve nezanechá stopy prehra 0:1 s Realom Madrid v Lige majstrov. Favorit však rýchlo vyvrátil všetky pochybnosti a po góloch Angela Di Mariu a Zlatana Ibrahimoviča viedol v 18. minúte už 2:0. Po zmene strán sa duel zmenil na exhibíciu, o ďalšie presné zásahy PSG sa postarali Lucas Moura, opäť Ibrahimovič a Ezequiel Lavezzi.

 

"V prvom polčase sme súperovi nepožičali loptu, kontrolovali sme dianie na ihrisku. Hráči pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne, predviedli výborný výkon a zaslúžene sme získali tri body. Z 39 možných sme ich nazbierali 35 a to je veľmi dobrá bilancia, ale ešte je pred nami veľa ťažkých zápasov," vyžarovala z Blanca spokojnosť.

 

Brazílsky krídelník Lucas Moura prišiel na ihrisko v 63. minúte ako striedajúci hráč a už o tri minúty sa zapísal do streleckej listiny. "Nie je ľahké sledovať zápas z lavičky, ale keď som dostal pokyn, že pôjdem na pľac, chcel som zo seba vydať maximum. Som rád, že som pomohol mužstvu k víťazstvu. Som stále mladý, pôsobenie v Paríži po boku takých kvalitných hráčov je pre mňa veľká škola. Čo sa týka majstrovských debát, na tie je priskoro. Ale keď budeme pokračovať v tomto štýle, môžeme byť v značnom predstihu znova šampiónmi. Naším cieľom je prejsť ligovou sezónou bez prehry," citovala Lucasa oficiálna internetová stránka PSG.

 

Kanonier PSG Zlatan Ibrahimovič je s 9 gólmi najlepším strelcom Ligue 1 spoločne s Kamerunčanom Benjaminom Moukandjom z Lorientu. "Sme na správnej ceste. Proti Toulouse sme od začiatku išli za víťazstvom. Už proti Realu Madrid sme odohrali výborný zápas, ale nešťastne sme prehrali. Preto bolo dôležité napraviť si chuť a nad Toulouse zvíťaziť. Podarilo sa nám to a máme veľký náskok na čele tabuľky. Čím viac víťazstiev dosiahneme v lige, o to ľahšie sa nám bude útočiť na tituly v ďalších pohároch," poznamenal "Ibra".

 

Ďalším súperom Paríža po reprezentačnej prestávke bude v sobotu 21. novembra Lorient.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona