Súťaže Do práce na bicykli sa v máji zúčastní vyše 6000 cyklistov

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 14:00 • 2 min
Súťaže Do práce na bicykli sa v máji zúčastní vyše 6000 cyklistov

BRATISLAVA - Viac ako 6000 cyklistov zo 74 slovenských miest a obcí bude počas tohtoročného mája jazdiť bicyklom do zamestnania v rámci celonárodnej súťaže Do práce na bicykli. O súťaž je podľa ministerstva dopravy každý rok vyšší záujem, aktuálny ročník je tak najúspešnejším v histórii.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR vyhlasuje túto súťaž už štvrtý rok. Cieľom je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy do zamestnania. Tešíme sa, že na bicykel lákame čoraz viac ľudí," opísal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

 

Súťaž potrvá od 1. mája do 31. mája a rezort dopravy ju vyhlasuje s technickou a organizačnou pomocou občianskeho združenia Občianska cykloiniciatíva. Jej hlavným cieľom je podľa ministerstva podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v mestách a vyzvať samosprávy, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy vo svojich mestách.

 

"Jedným zo základných cieľov tohtoročnej kampane je motivácia zamestnávateľov pre vytváranie vhodných podmienok pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli," priblížila hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká.

 

Tí, ktorí sa nestihli do dnešného dňa do súťaže prihlásiť, majú ešte podľa jej slov šancu. "Tímy zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie sa môžu zaregistrovať do súťaže do 5. mája vyplnením online formulára na internetovej stránke dopracenabicykli.eu," avizovala.

 

So začiatkom súťaže očakáva ministerstvo zvýšený pohyb cyklistov na cestách. Upozorňuje preto najmä šoférov na rešpektovanie cyklistov a potrebu dodržania bezpečného odstupu pri obiehaní minimálne 1,5 metra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies