Súťaž Pre vodu má obciam pomôcť riešiť problémy s vodou

NETKY.SK • 24 November 2015, 15:22 • 2 min
Súťaž Pre vodu má obciam pomôcť riešiť problémy s vodou

BRATISLAVA - Projekty zodpovedného a efektívneho nakladania s vodou v slovenských obciach prostredníctvom opatrení šetrných k prírode má priniesť prvý ročník súťaže Nadácie Ekopolis s názvom Pre vodu.

slovakia

left justify in out

Samosprávy obcí a miest, školy alebo ekocentrá, ktorých sa problémy s vodou týkajú a majú záujem ich riešiť, mali možnosť svoj problém nominovať do súťaže do 10. novembra. Efektívne riešenie im teraz pomôžu nájsť súťažiaci študenti. „Takto sme získali štyri konkrétne problémy z obcí a miest na Slovensku. Modelové situácie sa týkajú obnovy systému na zber dažďovej vody v Leviciach - Horši, využitia vody z artézskych studní v Šali, obnovy studničky na Dejči v Novom Salaši a zásobovania Lietavského hradu úžitkovou vodou,“ povedala Martina Paulíková z Nadácie Ekopolis.


V ďalšej etape si súťažiaci vo veku do 30 rokov môžu zvoliť niektorý zo štyroch modelových problémov zverejnených Nadáciou Ekopolis alebo si môžu sami vybrať riešenie iného problému súvisiaceho napríklad s využitím dažďovej vody, zvládaním povodní či veľkého sucha, odnosom pôdy z polí alebo úsporou vody v budovách. Súťažný návrh musí okrem popisu riešenia obsahovať aj odhad financií potrebných na jeho uskutočnenie a vyhodnotenie rizík. Uzávierka projektov je 22. februára budúceho roku.

 

„Až potom na webe zverejníme všetky prihlásené súťažné projekty a obce tak zistia, koľko tímov sa rozhodlo im pomôcť riešiť ich problém,“ dopĺňa Paulíková. Šesť súťažných tímov postúpi do finále, ktoré sa uskutoční 22. apríla 2016, a najlepšie tri návrhy získajú finančnú odmenu 1 100, 500 a 200 eur. Po skončení súťaže dostanú zapojené obce spracované návrhy vo forme jednoduchých štúdií a budú ich môcť využiť tak, ako budú potrebovať. Viac informácií o súťaži ako aj prihlasovacie formuláre nájdete na stránke https://www.ekopolis.sk/programy/ine-programy-a-aktivity/sutaz-pre-vodu.html.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies