Súťaž o najúspešnejšieho športovca v Prešovskom kraji

NETKY.SK • 30 November 2013, 15:42 • 2 min
Súťaž o najúspešnejšieho športovca v Prešovskom kraji

PREŠOV - Nominácie možno podať aj elektronickou poštou do 8. decembra.

slovakia

left justify in out

Prešovský samosprávny kraj pripravuje vyhlásenie najúspešnejších športovcov kraja za rok 2013. Ocenených jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli v tomto roku najprenikavejšie výsledky, vyberie odborná komisia na základe určených kritérií. Nominácie aj s potrebnými údajmi o dosiahnutých výsledkoch je potrebné poslať najneskôr do 8. decembra.

Ako informovala hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková, už tradične budú ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK a ďalší najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, ďalej najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl v pôsobnosti PSK, najúspešnejšia stredná škola v pôsobnosti PSK. 

Návrhy na ocenenia úspešných športovcov a športových kolektívov môže posielať aj verejnosť a športové kluby. Základnou podmienkou nominácie je pôsobnosť športovca alebo klubu na území Prešovského samosprávneho kraja. Nominácie je potrebné poslať elektronicky na email sportovec@vucpo.sk alebo poštou na adresu Úrad PSK. Všetky nominácie budú zverejnené na webovej stránke samosprávneho kraja a verejnosť bude môcť rozhodnúť o víťazovi internetového hlasovania. 

Všetkými návrhmi sa bude zaoberať odborná komisia, ktorá na základe kritérií vyberie ocenených. Medzi kritériá v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na OH, majstrovstvách sveta a Európy, na podujatiach Svetového pohára či majstrovstvách Slovenska. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa berie pozícia lídra úspešného tímu. Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschopnosť v jednotlivých športových odvetviach. 

Pri kolektívoch je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci Slovenska. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si Prešovský samosprávny kraj vyhradzuje právo neudeliť ocenenie. 

Hovorkyňa pripomenula, že v ostatných štyroch rokoch dominovali v hlavnej kategórii najúspešnejší športovec PSK hádzanári Tatrana Prešov, ktorí zároveň patria aj medzi najúspešnejšie kolektívy. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov PSK za tento rok sa uskutoční v utorok 14. januára 2014 v historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies