Súťaž na bratislavský Starý most stojí na ÚVO

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 14:55 • 2 min
Súťaž na bratislavský Starý most stojí na ÚVO

BRATISLAVA - Súťaž na rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie električkovej trate do Petržalky stojí na Úrade pre verejné obstarávanie (ÚVO). Námietku k nej podal jeden uchádzač, ktorý vraj nestihol spracovať pre mesto svoju ponuku. Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) o tom dnes informoval mestských poslancov.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme osem žiadostí, 28. marca sme otvorili obálky, začali sme ich vyhodnocovať, no deň pred otvorením obálok sme dostali žiadosť o nápravu," vysvetlil dnes pre médiá primátor. Uchádzač podľa neho žiadal ďalšie predĺženie termínu. "My sme ale už ten termín predĺžili o jeden týždeň, tak sme požiadavke nevyhoveli," podotkol.

Spoločnosť teraz podľa Ftáčnika namieta na ÚVO, že nemala dostatok času, aby spracovala svoju ponuku. "Ak to osem spoločností stihlo, mohla to stihnúť aj tá deviata," myslí si primátor. Podľa neho teda nie je problém na strane obstarávateľa, ale skôr na strane uchádzača. Úradu už mesto podľa Ftáčnika dalo svoje vyjadrenie. "V tejto chvíli súťaž stojí," potvrdil.

Hlavné mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvej etapy Nosného systému Mestskej hromadnej dopravy (NS MHD) ešte v januári. Za vyše 68 miliónov sa má zrekonštruovať Starý most, vybudovať nová koľajová dráha v úseku Bosákova ulica - Šafárikovo námestie, rozšíriť estakáda Einsteinova a vybudovať nová pri bývalom štadióne Artmedia. Víťaz by to mal stihnúť do 24 mesiacov, peniaze z Európskej únie (EÚ) treba totiž vyčerpať do konca roka 2015. "Verím, že ÚVO rozhodne v krátkom čase," dodal dnes Ftáčnik. Už pri vyhlasovaní súťaž mesto pripustilo, že je v časovej tiesni a preto podľa riaditeľa kancelárie primátora Ľubomíra Andrassyho nastavilo podmienky tak, aby ich nikto nemohol napadnúť.

Bratislavský Starý most zrejme nedá dole slovenská firma, ale medzinárodné konzorcium. Do súťaže na zhotoviteľa totiž museli uchádzači doložiť trojročné referencie s mostnou stavbou. V rámci Slovenska sa žiadne takéto dielo za posledné tri roky podľa Ftáčnika nerealizovalo. Ak predloží uchádzač žiadané referencie a prihlási sa, rozhodovať bude podľa neho už len cena. Dnes primátor potvrdil, že medzi prihlásenými boli ponuky, ktoré sú prijateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies