Súťaž Eurovízia 2014 bude v dánskom hlavnom meste Kodaň

NETKY.SK • 2 September 2013, 14:37 • 2 min
Súťaž Eurovízia 2014 bude v dánskom hlavnom meste Kodaň

KODAŇ - Dejiskom Eurovíznej pesničkovej súťaže 2014 bude dánska metropola. Oznámila to dnes dánska verejnoprávna vysielacia spoločnosť DR. Citovala výkonnú producentku budúcoročnej súťaže, Pernille Gaardbo, ktorá povedala, že súťažiaci sa stretnú v Kodani 10. mája.

slovakia

left justify in out

Dánsko získalo právo usporiadať 59. ročník súťaže, pretože jeho reprezentantka Emmelie de Forest vyhrala s piesňou Only Teardrops tohtoročné kolo súťaže, ktoré sa konalo vo švédskom Malmö. "Kodaň je jedným z najobľúbenejších turistických cieľov v Európe a má všetko, čo treba na usporiadanie akcie takéhoto rozsahu," doplnil ju výkonný manažér súťaže Jon Ola Sand. 

Mesto hostilo Eurovíznu pesničkovú súťaž v minulosti už dvakrát, v rokoch 1964 a 2001 a bolo tiež miestom osláv 50. výročia založenia súťaže v roku 2005.

Ďalšie dánske mestá, ktoré sa uchádzali o usporiadanie súťaže v roku 2014, boli Horsens a Herning, napísala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies