Súťaž Dobré zo Slovenska vyhrali Jeno´s Brothers

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 09:22 • 2 min
Súťaž Dobré zo Slovenska vyhrali Jeno´s Brothers

BRATISLAVA - Víťazom súťaže kapiel Dobré zo Slovenska sa stala skupina Jeno´s Brothers. Usporiadatelia o tom informovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Prvou cenou je nahratie albumu. Na druhom mieste skončila formácia The Fusion, ktorá získala možnosť nakrútiť videoklip. Bronzové je zoskupenie ESO. To vyhralo víkendový pobyt v popradskom aquaparku, kde sa dnes konalo finále súťaže. O víťazoch rozhodla porota pod vedením Petra Biča spolu s návštevníkmi podujatia.

slovakia

left justify in out

Ďalšími finalistami, ktorých úlohou bolo zhudobniť text mladej slovenskej autorky, boli Dida a jej hostia, elevenhill a Stevie Heart. "Je to neuveriteľné, ako si kapely vedia poradiť s rovnakým textom. Obdivujem ich muzikálnosť a originalitu. Ich tvorba a zhudobnenie sú dôkazom toho, že každá muzikantská hlava a srdce premýšľa individuálne a presne tak chápe aj význam textu. Slovensko je naozaj nielen krásna krajina, ale aj krajina muzikálnosti, hudby a talentov," vyjadril sa niekoľko dní pred finále riaditeľ súťaže Miroslav Hruška.


V minulosti Dobré zo Slovenska podporovalo predovšetkým hudobné podujatia a koncerty známych slovenských interpretov, týmto projektom však podáva ruku aj umelcom, ktorí majú toho pred sebou ešte veľa. "Teraz je to dobrodružné, ale dobré. Veď koho iného má zmysel podporovať, ak nie slovenskú domácu, krásnu hudbu. A čo sa týka pragmatickosti k podpore, dnes ju potrebujú úplne všetci, aby sa im pohodlne tvorilo, či presadzovalo na hudobnom trhu a je jedno, či je to práve začínajúca kapela alebo skúsený hudobník," povedal Hruška. Súťažné piesne zverejnili na webstránke sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies