Súťaž Cineama ponúka amatérskym filmárom možnosť prezentovať svoje diela

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 15:02 • 2 min
Súťaž Cineama ponúka amatérskym filmárom možnosť prezentovať svoje diela

NITRA – Už iba niekoľko dní majú amatérski filmári na to, aby svoje práce prihlásili do regionálnej súťaže filmovej tvorby Cineama. Podujatie organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre, ktoré prijíma prihlášky do 10. marca.

slovakia

left justify in out

Cineama je najstaršou celoštátnou súťažou v oblasti amatérskej filmovej tvorby na Slovensku. „Ponúka možnosť verejnej prezentácie amatérskej filmovej tvorby. Súťaž napomáha vyhľadávaniu talentovaných tvorcov, zároveň vytvára priestor pre rozvoj umeleckej tvorivosti i technickej zdatnosti mládeže a dospelých a ponúka priestor na prezentáciu diel rôzneho tematického a žánrového zamerania,“ uviedla Zdenka Smrečková z KOS.

 

Amatérski filmári budú súťažiť v troch vekových skupinách a v kategóriách animovaný, hraný a minútový film, reportáž, dokument, experiment, videoklip a zvučka. „Súťaž sa koná v autorskej tvorbe vlastných filmových diel vytvorených v amatérskych podmienkach, pre vlastnú potrebu, nie pre komerčné a propagačné účely. Časový limit pre jednotlivé filmové diela je od jednej do 20 minút. Do súťaže nemožno prihlásiť film zobrazujúci násilie alebo iné javy a činy proti ľudskosti a humanizmu,“ dodala Smrečková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona