Suťaž Arabi majú talent vyhrala táto skupina zo Sýrie!

NETKY.SK • 9 December 2013, 08:53 • 2 min
Suťaž Arabi majú talent vyhrala táto skupina zo Sýrie!

BEJRÚT - Sýrska tanečná skupina SIMA, čo v preklade z arabčiny znamená obloha, zvíťazila v sobotu vo finále novej televíznej talentovej súťaže Arabs got Talent (Arabi majú talent), ktorá v arabských krajinách lámala rekordy sledovanosti.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste sa umiestnil palestínsky spevák Muhammad Dírí. Srdcia divákov si počas celej súťaže však azda najviac získala 23-ročná blondínka z amerického štátu Massachusetts Jennifer Groutová, ktorá napokon skončila na treťom mieste. Hoci mladá Američanka nemá žiadnych arabských predkov a ani nehovorí plynule po arabsky, istý čas žila v libanonskom Bejrúte, kde študovala arabskú klasickú hudbu, čo ju napokon motivovalo prihlásiť sa do medzinárodnej televíznej súťaže. Texty piesní sa údajne naučila naspamäť.

Skupina SIMA skladajúca sa z 20 tanečníkov zo Sýrie, ktorá sa už od roku 2011 zmieta v ozbrojenom konflikte, venovala víťazstvo svojej vlasti. "Sme šťastní a toto víťazstvo venujeme našej krajine a jej ľuďom," povedal podľa agentúry DPA pri preberaní ocenenia jeden z členov skupiny.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies